PLESNI DVOBOJ

Darren Aronofsky stao u obranu Natalie Portman

29.03.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Režiser 'Crnog labuda' Darren Aronofsky dao je službenu izjavu za medije kako bi obranio Natalie Portman od nedavnih optužbi da je otplesala samo pet posto scena u filmu

Kao odgovor na nedavne optužbe Sarah Lane koja je bila plesna dvojnica Natalie Portman u filmu 'Crni labud' da je slavna glumica otplesala samo pet posto scena u filmu, režiser Darren Aronofsky dao je službenu izjavu u kojoj to opovrgava.

'Dakle, evo kako stvari stvarno stoje. Moj montažer je prebrojao sve scene u kojima se pleše. Njih je 139. U 111 scena je Natalie Portman bez ikakvih specijalnih efekata. U 28 scena umjesto Natalie pleše Sarah Lane. Radi se o jednostavnoj matematici. Natalie Portman je u 80 posto scena. U svim scenama u kojima je dvojnica rijetko je to dulje od jedne sekunde, a u dvije vrlo kompleksne plesne scene koristili smo računalno lijepljenje Natalienog lica na tijelo dvojnice. Kad se sve zajedno zbroji, rekao bih da je Natalie Portman 90 posto vremena u plesnim scenama. Kako bih bio potpuno jasan, dodat ću još i sljedeće - Natalie je plesala u balerinkama. Ako pogledate prolog, Natalie je u potpunosti sama otplesala zadnjih 85 sekundi i izašla na vrhovima prstiju. Za tu scenu nismo koristili nikakvu računalnu magiju. Cijeli ovaj odgovor je kako bih zaštitio svoju glumicu. Natalie se pošteno oznojila kako bi pripremila sjajan i emotivan nastup i ne želim da itko misli da je to radio netko drugi. Bila je to ona', rekao je Darren Aronofsky u svojoj izjavi.

Ova vrlo duga i službena izjava posljedica je prošlotjedne izjave Sarah Lane da je Natalie Portman otplesala samo pet posto scena u filmu te tvrdnje da su je producenti filma zamolili da ne priča o svom poslu za vrijeme dodjele Oscara.