VI NAM RECITE

Najzgodnija hrvatska glumica svih vremena je…

08.03.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Nedugo nakon izbora stranih filmskih ljepotica, odlučili smo, kao što je red, prošetati vlastitim dvorištem u potrazi za najljepšom od najljepših domaćih glumica

Iako smo mogli, nismo se zaustavili na sadašnjim ljepoticama, već smo odlučili usporediti današnje filmske dive s nekadašnjim, stvorivši ultimativni izbor svevremene ljepote.

Među petnaest (po)najljepših nalaze se legende hrvatskog glumišta: kazališna diva Ana Karić, slavna Ljubica, Božidarka Frajt te omiljene glumice naših očeva, jedinstvena Nina Filipovna iz Jalte, odnosno Sanda Langerholz-Miladinov te Mirjana Bohanec koju svi pamtimo kao prekrasnu Anu Šafranek iz filmskog klasika 'Tko pjeva zlo ne misli'.

U super zgodnoj konkurenciji nalaze se i glumice u najboljim godinama (sve su ženske godine najbolje, jasno): Alma Prica, Ksenija Pajić, Mira Furlan te mlađe ljepotice i glumački pupoljci poput Bojane Gregorić-Vejzović, Maje Petrin, Olge Pakalović, Ivane Roščić, Leone Paraminski, Nataše Janjić i Zrinke Cvitešić. Izbor, jasno, nije mogao proći bez jedinstvene Ene Begović i njezine ljepote koja ne blijedi.

Na popisu nema mnogih ljepotica kojima se divimo na kazališnim daskama i filmskim platnima, no nisu sve mogle ući u najljepših 15.

Obećavamo da ćemo i za njih naći mjesto u nekim bliskim slavljenjima ljepote. Do tada gledajte galeriju, uživajte u ljepotama i glasajte u anketi.

Uz završnu napomenu slijedi i isprika – zbog nedostupnosti fotografija nekih filmskih diva, snašli smo se kako smo znali. Tako smo Sandu Langerholz pronašli tek na kazališnim daskama, pa je kvaliteta fotografije nešto slabija, mladu Božidarku Frajt na izložbenoj fotografiji u društvu današnje Božidarke, dok mladu Anu Karić nismo ni uspjeli naći, no njezina zrela ljepota je više nego dovoljna. Vi ignorirajte kvalitativne nesklade i glasajte po slikama kakve su se udubile u vaše prostore sjećanja.