Estrada ZVIJEZDE KUHAJU

Sanja Doležal u kavijaru od peršina

Popularna pjevačica i TV voditeljica stala je za štednjak Glorijina cooking showa 'Zvijezde kuhaju' na Wine Gourmet Festivalu ispred zagrebačkog MSU-a i tom prigodom otkrila male tajne svake velike kulinarske majstorice

Sanja Doležal imala je čast da njen 'mali od kužine' za ovu priliku bude Goran Amnegard, chef restorana Blaxsta iz švedskog Flena.

'Kavijar od peršina s repovima škampa prženima na maslacu i pireom od pasternaka za mene je novina, iako kuham svakoga dana. Doduše, doma su to najčešće ćušpajzi, gulaši i sarma, dok moj suprug eksperimentira s meksičkom i kineskom kuhinjom kad si već Meksikanke i Kineskinje ne može priuštiti, pa se na koncu veselimo k'o pubertetlije – za trpezom', zafrkavala se Sanja dok je sukala rukave i pažljivo mutila zanimljiv zeleni 'kavijar' od peršina, čija se jajašca dobivaju uz pomoć askorbinske kiseline po maštovitom receptu spomenutog švedskog chefa koji je nadgledao proces.

Goran Amnegard inače je proizvođač vina i to isključivo iz ledene berbe, na što se također osvrnula pjevačica. 'Ja stavljam vina svugdje, pa čak i u hranu!' u vedroj maniri ispalila je opet i onda ozbiljnije dodala: 'Htjela sam pitati ako netko ima sendvič u torbi, da mi doda da nekaj pojedem! Nisam za uzorke hrane jer ni ja nisam uzorak žene!' šalila se na sveopće veselje prisutnih.

'Gurmani se odgajaju. Uvijek sam svojoj djeci govorila da ne mogu reći da nešto ne vole dok ne probaju!' dodala je malu tajnu svoje edukacije, završavajući vizualno veoma dekorativan kavijar od peršina i obećavši da će se doma prihvatiti izazova da načini varijantu od špinata ili crveni od rajčice. Usput je kušala desert susjednog tandema, zaključivši da voli sve delicije, i slane i slatke, jer – voli život.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više