SEKS I GRAD

Tko su Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha

28.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Iako je prošlo već više od deset godina od njezinog početka, serija 'Seks i grad' i dalje drži svoj zvjezdani status, a četiri nerazdvojne prijateljice u okosnici priče kultne su ikone stila i seksipila. Vežu li ih kakve sličnosti i u stvarnom životu?

Četiri godine nakon završetka serije Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha, iskusnije i s nekom borom više, vratile su se lupkajući svojim elegantnim cipelicama s potpisom Diora, Blahnika i Chooa u jednom od najiščekivanijih filmova protekle godine, dokazavši da su romantične eskapade pomiješane s terapeutskim konzumerizmom i seksom uvijek aktualne.

Navikli smo ih gledati kao uspješne i modno osviještene Njujorčanke u vječitoj potrazi za 'gospodinom pravim' dok ispijaju koktele i tješe svoja slomljena srca peglajući kartice u dućanima dizajnerskom odjećom ili otmjenim restoranima. Zajedno tvore jedinstvenu, po nekima savršenu ženu, koja objedinjuje uspješnu poslovnu ženu, intelektualku, zadovoljnu kućanicu i razvratnicu. No kakve su Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha u stvarnome životu?

Sarah Jessica Parker
trudi se biti ikonom stila poput lika koji utjelovljuje, Carrie Bradshaw. Priznala je da joj nedostaje odjeća koju je nosila glumeći poznatu njujoršku kolumnisticu, no u privatnom životu joj održavanje sličnog statusa ide nešto teže.

Nedavno je osvojila prvo mjesto na top ljestvici najneseksipilnijih žena svijeta, što ju je potreslo, a taj izbor je pokušala racionalizirati pomanjkanjem silikona u svojim grudima i usnicama, što se danas smatra standardom ljepote, barem prema njezinom mišljenju.

Za razliku od Carrie koja nam je svima zorno objasnila da žena nije žena ako nema bar jedan par skupocjenih štikli Manola Blahnika u svojem ormaru, Sarah je iznenadila svoje obožavatelje izjavom da se uglavnom oblači u Topshopu, dućanu poznatom po pristupačnim cijenama.

No dvije stvari koje joj Carrie nikako ne bi oprostila jesu nedavno potpisan ugovor za reklamiranje Gapa, dućana s također pristupačnom odjećom u kojem se Carrie ne bi zatekla ni mrtva, te crna vjenčanica u kojoj je pošla za Matthewa Brodericka. Upravo tu vjenčanicu Sarah ističe kao svoj najveći modni promašaj i dodaje da bi se odlučila za klasičnu bijelu vjenčanicu kad bi joj se ukazala šansa za reprizom.

Sexual Intelligence dokumentarac je u kojem Kim Cattrall otkriva tajne užitka

Želja bi joj se mogla i ostvariti. Naime, poput Carrie, Sarah u stvarnom životu tište ljubavne tegobe. Nakon što je otkrila da je suprug vara s mlađom ženom, novine su bile prepune vijesti o njihovom razvodu. Ipak je odlučila ostati s Matthewom Broderickom, prije svega zbog njihovog sina, ali priča se i da strahuje kako će ostati bez novca ako napusti supruga.

Samantha Jones, PR menadžerica i žderačica muškaraca u stvarnom je životu Kim Cattrallkoja je također dijametralna suprotnost liku koji utjelovljuje. Najviše pažnje javnosti privukla je knjigom 'Zadovoljstvo: Umijeće postizanja ženskog orgazma'

Iako možda na prvu zvuči kao svojevrsni Samanthin dnevnik u kojem se hvali svojim ljubavnim uspjesima, zapravo se radi o knjizi koju je napisala sa svojim suprugom Markom Levinsonom, kojeg je srela nakon dvadeset godina seksa bez orgazma, a služi upravo kao priručnik parovima sa sličnim seksualnim problemima. Poruka knjige koju bračni par prenosi ženama jest da nikad nije kasno za seks koji ruši sve pred sobom te da se njoj to dogodilo tek nakon četrdesete.

Za razliku od Sarah Jessice Parker, ženski časopis Elle proglasio je njezinu kolegicu Kristin Davis najljepšom ženom na svijetu. Kristin je ljepotom nadmašila i holivudske boginje poput Nicole Kidman, Halle Berry te Angeline Jolie. No imala je još jednog asa u rukavu kojim je privukla pažnju javnosti.

Čini se da je Kristin u prošlosti bila znatno vatrenija od frigidne Charlotte koju glumi u seriji, a djelo u kojem se proslavila i više nego u popularnoj seriji jest kratki filmić poznat pod nazivom 'Oralni seks i grad'. Naime, na internet je procurila snimka seksa Kristin i njezinog dečka od prije nekoliko godina. Nakon što se javnost upoznala s njezinim glumačkim talentom i u drugačijem žanru, krenule su razne glasine o novom porno uratku te o njezinim lezbijskim sklonostima.

Kristin Davis opovrgnula je glasine o kućnom porniću, no slike pričaju drugačiju priču

Za tu priču pobrinula se Cynthia Nixon, poznata u seriji kao Miranda. Ona nema tajni kućni pornić, nema probleme sa seksom niti s modnom osviještenošću. Ona je samo – lezbijka. Mnogi joj ne bi povjerovali obzirom da s engleskim profesorom Dannyjem Mozesom ima dvoje djece, no danas nije tajna njezina veza s Christine Marinoni, koju Cynthijina djeca zovu također 'mama'. Nakon što je Cynthia pobijedila rak dojke, od kojeg je bolovala i njezina majka, najavila je brak s Christine Marinoni.

Ostavimo li njihov privatni život po strani te istraživanja koja pokazuju da je učestalija maloljetnička trudnoća kod grupa koje vjerno prate 'Seks i grad', činjenica i dalje ostaje - četiri Njujorčanke zavrijedile su kultni status, a gledatelji (ili gledateljice) ne mogu se zasititi njihovih dogodovština. Upravo će zato obožavatelje razveseliti vijest da je već najavljeno snimanje 'Seksa i grada 2', s još više seksa i još više grada.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Seks i grad