POVRATAK TAJČI

'Slava i novac nisu dovoljni za sretan život'

17.02.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon dvadeset godina izbivanja, pjevačica je danas u Black Rock Clubu & Restaurantu održala tiskovnu konferenciju povodom regionalne turneje 'Ludujemo s dušom' koja počinje 14. listopada 2011. koncertnim nastupom u Zagrebu

Posebno za predstavljanje hrvatskim medijima zvijezda koju domaća publika pamti po nadimku Tajči doputovala je iz američkog doma u Cincinnatiju, gdje živi sa suprugom Matthewom Cameronom i trojicom sinova, Danteom (10), Evanom (8) i Blaiasom (5). Lani je postavila autorski mjuzikl 'My Perfectly Beautiful Life' te sa suprugom pokrenula dječje kazalište Clifton Performance Theatre, u kojem glume i njezini sinovi.

Nekadašnja neprikosnovena estradna zvijezda, 40-godišnja Zagrepčanka, koja je zadržala mladenački žar i entuzijazam, što se odrazilo i na svježem, mladolikom izgledu, uz veliku dozu emocija predstavila je nadolazeću regionalnu turneju.

'Jako sam uzbuđena i emotivna, dugi niz godina razmišljala sam o koncertu u rodnom gradu. Iako uživam u duhovnoj glazbi koju pjevam u sklopu američkih turneja, tamo mi nedostaju naši ljudi. Kad je prije nekoliko godina od raka preminuo moj otac, počela sam osjećati još veću dozu nostalgije, a okupljanja uz gitaru i pjevanje naših pjesama strašno mi je falilo. Kad bih nastupala u crkvi, naši iseljenici su me nakon nastupa uvijek molili da otpjevam nekoliko naših pjesama, a ja sam se nadala da ću se uskoro vratiti i ponovno ih izvoditi i u Hrvatskoj. Upravo se sada poklopilo nekoliko ključnih situacija, klinci su veći, moj rad vani mi dopušta i vrijeme i podršku američkih suradnika da se napravi jedan dobar glazbeni događaj, izgradile su se lijepe arene, veseli me suradnja sa starim suradnicima i naročito s profesionalnim i ambicioznim ljudima iz Lupe i, naravno, odaziv fanovima koji me već dugo nagovaraju preko Facebooka za jedno ovakvo druženje', rekla je Tajči te objasnila što je bilo presudno da se ipak odvaži na regionalnu turneju.

'Prije par mjeseci išla sam na mamografiju i liječnica se zabrinula jer nalazi nisu bili najbolji. Dok sam čekala rezultate biopsije samo sam razmišljala o popisu stvari koje bih još voljela napraviti. Na vrhu liste našla se potreba da otpjevam 'Hajde da ludujemo' u Zagrebu i napravim spektakularni koncert. Nalazi su, srećom, bili dobri, ali to me natjeralo da revidiram neke prioritete u životu.

Osmislila sam divan spoj hitova hitova iz 90-ih, koji će biti obrađeni da budu zanimljiviji i novim generacijama, uz to zamišljam par jako dobro programiranih segmenata glazbe s jakim scenskim efektima, koji bi dočarali moju priču i pokazali zašto nisu dovoljni slava i novac. Ja sam to rano uvidjela i potražila duhovniji, dublji put koji me doveo do ispunjenijeg i sretnijeg života', zaključila je pjevačica i napomenula da se posjetu Hrvatskoj posebno vesele njezini sinovi koji osim par riječi: napolitanka, palačinka, bajadera i baka, nisu upoznati s ljepotama hrvatskog jezika.

Jesu li bube i dalje u glavi?

Glazbene probe ekipa će imati u Nashvilleu, a zatim će u listopadu finalne probe biti odrađene u Zagrebu. Nikša Bratoš je zadužen za glazbenu produkciju uz Bryana Lenoxa, glazbenog producenta i dobitnika Grammyja. Za scenografiju i rasvjetu pobrinut će se Intero Productions, kompanija iz Nashvillea. Koreografiju će izraditi Missy Lay Zimmer, koja je koreografirala na Broadwayu, za film i koncerte, uključujući i Mariah Carey

'Cijena ulaznice bit će dostupna svima, a pripremamo i niz iznenađenja koja uključuju brojne glazbene goste iz Hrvatske. Iako je američka produkcija u pitanju, važno mi je dashow režira hrvatski autor', kaže Tajči, za čiji se vizualni identitet i modne kombinacije brine dizajnerica Danijela Car iz modne kuće Linea Exlusiv. Na pitanje da li će se odvažiti ponovno odjenuti narančastu haljinicu koja ju je proslavila, glazbenica je odgovorila da 'će se, iako i dalje stane u usku haljinicu, suzdržati od ponavljanja jer je ipak prošlo dvadeset godina, a ona se ne boji uvažiti činjenicu da je ipak starija i zrelija pa će tome prilagoditi i odijevanje'.

GRADOVI I DATUMI TURNEJE

14. listopada - ZAGREB ARENA
15. listopada - BEOGRAD ARENA
21. listopada - ZETRA ARENA, Sarajevo
23. listopada - SPALADIUM ARENA, Split
28. listopada - STOŽICE ARENA, Ljubljana