OPTUŽENA ZA TEŠKU KRAĐU

Lindsay Lohan prijeti do tri godine zatvora

10.02.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Tužitelji su i službeno Lindsay Lohan optužili za tešku krađu ogrlice koju je glumica navodno ukrala prošloga tjedna u kalifornijskoj draguljarnici. Ako sudac dozvoli suđenje pod tom optužbom i ako tužitelji dokažu krivnju, Lindsay prijeti najmanje 16 mjeseci, a najviše tri godine zatvora

Optužba za tešku krađu podignuta je pet tjedana nakon što je glumica izašla sa sudski određenog liječenja od ovisnosti o drogama i samo dva tjedna prije nego što bi ju sud mogao osloboditi uvjetne kazne koju je dobila zbog vožnje pod utjecajem alkohola 2007. godine, prenosi CNN.

24-godišnja Lindsay navodno je 22. siječnja išetala iz draguljarnice s ogrlicom, rekao je tužitelj na sudu i dodao: 'Vlasnik je krađu prijavio policiji u Los Angelesu koja je istražila slučaj i podnijela dokaze uredu tužitelja prošli tjedan.'

Ogrlica je predana policiji neposredno prije nego što je izvršen pretres glumičinog stana u L.A.-u. Prema kalifornijskom zakonu, za optužbu teške krađe tužitelj mora dokazati da je optužena namjeravala počiniti krađu te da je ukradeni predmet iznijela iz dućana. Predviđena kazna za takvo djelo je 16 mjeseci do tri godine u državnom zatvoru, ovisno o vrijednosti ukradenog predmeta.

Sudac ima moć smanjiti optužbu na prekršajno djelo, za što predviđena kazna ne može iznositi duže od jedne godine zatvora.

'Odlučno odbijamo takve optužbe i, ako tužba prođe odobrenje suca, borit ćemo se protiv nje na sudu, a ne u medijima', rekao je Lindsayin odvjetnik Chapman Holley.

Lohan je još uvijek pod uvjetnom kaznom zbog vožnje u pijanom stanju. Sudac u njezinom slučaju joj je u listopadu priprijetio da će je poslati u zatvor na 180 dana ako prekrši uvjetnu kaznu do sljedećeg saslušanja, 25. veljače.

Glumica je iz klinike za odvikavanje Betty Ford izašla prije mjesec dana, nakon tromjesečnog programa odvikavanja od droga.