OD BALIJA DO MEKSIKA

Egzotične destinacije za vjenčanja bogatih i slavnih Hrvata

27.01.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Tragom navodnog meksičkog vjenčanja Snježane Mehun i Mihaela Galekovića, prošetali smo, pardon, prosurfali egzotičnim lokacijama u potrazi za njihovim celebrity prethodnicima

Čin vjenčanja najromantičniji je trenutak u životu mnogih mladih dama, razlog za odličan tulum ponekoj gospodi te trenutak za dodatno medijsko eksponiranje poznatim osobama željnim slave.

Dok neki od njih vlastitu svadbu pretvaraju u reality šaradu ili se dobro pobrinu da među uzvanicima bude pokoji fotić brz na okidaču, drugi bježe od medija, skrivajući se po raznim egzotičnim zakucima svijeta. Bjegove opravdava njihova želja za privatnošću u romantičnom činu, ali i činjenica da si to financijski mogu priuštiti. Da vidimo gdje su sve poznati Hrvati izrekli moćnu riječcu 'da'.
 
Meksički medeni mjesec Snježane Mehun i Mihaela Galekovića

Snježana i Mihael hladne siječanjske dane odlučili su provesti u dalekom nam i znatno toplijem Meksiku, kamo ih je pritjerala dugogodišnja obostrana žudnja za tim djelićem daljina. Kad su se već našli u zemlji svojih snova, Snježana i Mihael su, kako piše Extra, obavili neformalnu ceremoniju vjenčanja, pretočivši putovanje u medeni mjesec prije formalnog ulaska u brak u Hrvatskoj.

Nevenino 'da' na Barbadosu

Televizijska urednica i voditeljica Nevena Rendeli romantično vjenčanje sanjala je u Istri, a san, iako nedosanjan, zamijenila je čista egzotika. Sa zaručnikom Marijanom Bračuljom prije godinu i pol uputila se na Karibe, gdje su na Barbadosu uživali u pješčanim plažama i pratećim palmama, kristalno čistom moru i egzotičnim podmorju. Uronjeni u silnu romantiku i uživanciju, Nevena i Marijan su se odmah i vjenčali, što su i obznanili preko Facebooka.

Ivaniševići – najiščekivanije vjenčanje pred rijetkim svjedocima u San Pedru

Iako su im mediji bezbroj puta nataknuli zlatno prstenje na prste, Goran i Tanja svoju ljubav su u brak pretočili tek u proljeće 2009. godine, utišavši time velike bure koje su u to vrijeme tresle njihovu vezu. Kako bi se što više odvojili od medijskih buka, mladenci su veliko 'da' izrekli u američkom gradu San Pedro, odnosno u talijansko-hrvatskoj katoličkoj misiji St. Mary Star of the Sea. Vjenčanje je održano u najužem krugu obitelji i prijatelja, a bez djece i Goranove obitelji, za koju se šaputalo da Tanju ne ljubi pretjerano.

Duggan-Barbieri – brzinsko 'da' na Havajima

Sanja i Frane desetogodišnju ljubavnu vezu okrunili su 2007. godine na Havajima. Par je odluku o vjenčanju donio iznenada, što pokazuje činjenica da su ceremoniju obavili bez kumova, i to na otočju koje su posjećivali barem dvaput godišnje. Na brzu odluku možda je djelovala činjenica da je to Sanji bio drugi brak, no kako god bilo, nama Havaji zvuče i više nego primamljivo kao destinacija za veliko 'da'. Kako nas je vrijeme naučilo, havajsko 'da', odnosno 'ae', svršena je priča.

Vlatka i Dikan – davno svršena karipska bajka

Još jedna svršena priča okarakterizirana je u vrijeme zbivanja vjenčanjem iz snova. Vraćamo se u davne početke 2006. godine kad je ljubav Vlatke i Dikana bila mlada i u uzletima. Bijeg od zime na karipsko otočje Turks i Caicos pretočili su u vjenčanje, udarivši time zlatni pečat na svoju četverogodišnju ljubav. Vrijeme koje je uslijedilo ponovno je negiralo dobru staru 'dok nas smrt ne rastavi'. Danas, pet godina kasnije, Vlatka i Dikan nalikuju psu i mački u vječnom sukobu oko kosti, odnosno ostatka ostataka nekadašnje ljubavi.

Sandi i Ilina 'da' su rekli na Baliju
Sandi i Ilina – tajno vjenčanje na Baliju

Sandi Cenov, ljubimac žena i zaljubljenik u misice, nakon rastave od Branke Bebić jedno vrijeme je ljubavno lunjao, da bi se primirio uz pravnicu Ilinu Ilić. Misao o smirenju popratila je odluka da vezu ozakone daleko od javnosti, na egzotičnom Baliju. Egzotike nestaju, skrivajući se u zakucima sjećanja, a ljubavi ostaju. Barem u nekim slučajevima, poput Sandijevog. 

Jakov i Martina Bienenfeld – leteće 'da'

Dok je prethodnim egzotičnim vjenčanjima zajednička bila činjenica da je veliko 'da' izrečeno na tlu, pješčanom, užarenom ili tropski vlažnom, Jakov Bienenfeld odlučio se stjuardesom Martinom oženiti u zraku, za tu priliku unajmivši zrakoplov. Za naše prilike originalno i papreno skupo, nema što.