MARIJANA MARINOVIĆ

Poznata lica na izložbi polaroida

06.01.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Novinarka Glorije u zagrebačkoj galeriji Velvet otvorila je izložbu fotografija na kojima je predstavila svoja viđenja pet svjetskih metropola i jednog dragog joj lica

'Nakon 'Osmijeha', kada sam objavila portrete, ovo je moja druga izložba polaroida, spremala sam je tri godine, a inspiraciju sam pronašla u pet svjetskih gradova, između kojih je samo jedan portret, Helene Šopar, dobrog duha izložbe', kazala je autorica, kojoj se na riječima zahvalila prozvana manekenka.

'Počašćena sam, jer sam je ja na ovo nagovorila, ali nisam otkrila toplu vodu', kazala je, a na pitanje koja je razlika u osjećaju da joj lice stoji na naslovnici modnog magazina ili ovdje dala pragmatičan odgovor kako snimanja za prvo traju po cijeli dan, a za ovo je dostajalo opuštenih pola sata.

U mnoštvu poznatih koji su na neko vrijeme stvorili gužvu na zamrznutom Dežmanovom prolazu našli su se i dizajner intreijera i postava Velveta, Saša Šekoranja, s poslovnom partnericom, Anom Gojanović i njenim suradnicima iz PR Agencije 'Priredba', direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, poduzetnica Sanja Duggan, glumice Leona Paraminski i Ivana Roščić, voditelji Petra Nižetić i Ivica Kovačević te modna stilistica Kristina Smoje.

'Presretna sam što je došlo ovoliko mojih prijatelja i kolega na događanje koje mi za karijeru ne znači ništa, ali mi je velika satisfakcija intimno. Bjegovi su, zapravo moja lutanja jer uvijek sam govorila da u životu zapravo bježe samo kukavice', zaključila je Marijana Marinović.

Izložba je otvorena za javnost do 13. siječnja od 11 do 20 sati, a ulaz je slobodan.