RECESIJA LJUBAVI PO DOMAĆE

Poplava razvoda poznatih Hrvata u 2010.

06.02.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Ovogodišnja recesija zahvatila je ljubavne živote naših i stranih celebrityja, koji su u rekordnom broju raskinuli svoje bračne veze. Da bismo bili pregledniji, šetnju bračnim lomovima podijelili smo na razvode po domaće i one pod svjetskim reflektorima. Za početak, da vidimo kako to rade naši poznati

Tomislav i Nela
Tomislav i Nela Horvatinčić

U veljači, kad mačke odbacuju diskreciju i prepuštaju se zovu mijauka, razveo se, podalje od uha javnosti, jedan od najmoćnijih građevinskih parova u Hrvata. Koliko su bili diskretni u tomu, pokazuje činjenica da je javnost za razvod saznala tek u kolovozu. 'To je već stara vijest. Razveli smo se u veljači, ali ne pada mi na pamet da o tome javno pričam', izjavila je Nela za Globus tom prilikom. Dok je krah braka neupitan, puno zanimljivije jest pitanje podijele imovine, no o tome drugom prilikom.

Pamela Ramljak i Stojan Rakić

U isto vrijeme kad i Horvatinčići, papire za razvod potpisivala je feminemka Pamela Ramljak. Kako nije htjela s javnošću podijeliti razloge prekida, kalkuliralo se da je dvogodišnji brak puknuo zbog daljine. Naime, Rakić živi u Beču, a Pamela u Zagrebu.

Sanja Duggan i Frane Barbieri

U istom mjesecu s diskretnim Horvatinčićima i nerječitom Pamelom započela je znatno bučnija brakorazvodna štorija Sanje Duggan i Frane Barbierija. Razlog pucanja braka njegove su navodne nevjere, koje je pokušavao ublažiti kajanjem istaknuvši više puta želju za ponovnom obnovom ljubavi. Dok se Frane lomio, Sanja je pala u zagrljaj Igora Maksimilijanovića, i tu je priči kraj. Zasad.

Indira Vladić i Narcis Mujkić

Prava medijska bomba puknula je u ožujku kad su Indira i Narcis objavili svijetu da je njihovom braku došao kraj, iako su nagađanja o krizama isplivala na medijsku površinu dva tjedna prije, kad je Indira viđena u zagrljaju s drugim muškarcem. Bez obzira na zagrljaje, Narcis je za krah braka okrivio – sebe. 'Indira nije ništa kriva, ja sam kriv za sve. Nikad nisam bio uz nju kad me trebala, uvijek sam trčao za poslom i za novcem', rekao je Narcis za Extru

Vanja i Zoran Mamić

Ožujak je mjesec buđenja svega i svačega, između ostaloga i ljubavi, no kod nas je minuli ožujak bio plodonosan - razvodima. Nakon Indire i Narcisa, medijske prostore uzdrmala je priča Vanje i Zorana Mamića, u koju se umiješao jedan trener jahanja, čitava svita navodnih ljubavnica, unajmljeni stan na Ravnicama te navodni rat za milijune. Na kraju, donedavni supružnici imovinu su podijelili izvan suda, a Vanja i djeca su odselili u novi dom i neke nove životne priče. Gotovo pa hepiend, rekli bismo.
 
Bruno i Zrinka Kovačević

Kriza u braku Brune i Zrinke započela je, navodno, prije godinu i pol, što je rezultiralo tromjesečnim razdvojenim životom. Kako se 14 bračnih godina ne odbacuje samo tako, početkom ove godine dali su si još jednu šansu, no problemi nisu nestali te su odlučili u daljnji život krenuti razdvojenim putovima.

Dejan Aćimović i Tanja Antunović

Znatno kraće, samo sedam mjeseci, potrajala je bračna sreća glumca i redatelja Dejana Aćimovića i Tanje Antunović. Budući da Tanja i inače nije željela biti dio novinskih napisa, razlozi prekida nisu izašli u javnost pa se ni mi ne bismo bavili kalkulacijama.

Angelina i Stjepan
Stjepan i Angelina Božić

Malo nakon vijesti o pucanju braka našeg glumca, stigao je novi 'celebrity' prekid. Boksač i nekadašnja sinkronizirana plivačica, danas kriminalistica u MUP-u, dulje vrijeme su živjeli odvojeno, a u travnju su i službeno razvrgnuli brak. Uslijedio je Stjepanov izlet na Farmu popraćen izjavama kako se nada da će se pomiriti s Angelinom. Zasad se to nije dogodilo ili barem mediji nisu zabilježili takvo što.

Simona Šajn i Ante Gotovac

Kraj travnja začinio je kraj prave žute farse. Kraljevi hrvatskoga žutila kratkoga daha, Ante i Simona, u travnju su, nakon mjeseci i mjeseci povlačenja po sudu, prepucavanja po medijima, niskih udaraca, smiješnih pokušaja izazivanja ljubomore te šamaranja knjigama i ljubavnicama, potpisali brakorazvodne papire. I nestali iz medijskog prostora. Uz poneki sve rjeđi izletnički povratak, na radost mnogih.

Dina Štern i Eduard Bočkaj

Za pucanje braka Dine Štern i Eduarda Bočkaja mediji su saznali kad je u žuti prostor procurila vijest da je Dina u vezi s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem. I iako se činilo da je krahu braka kumovao Dinin izlet, oglasio se Eduard, blagoslovivši vezu. 'Istina je da se Dina i ja razvodimo. Drago mi je što je moja supruga dobila drugu šansu za ljubav. Ona i Ljubo Pavasović Visković imaju moju punu podršku, kao i moje obitelji i naših prijatelja', rekao je Gloriji

Mia Begović i Željko Žnidarić

Početkom srpnja, medijskim prostorom protutnjala je vijest o pucanju šestogodišnjeg braka Mije Begović i Željka Žnidarića, a razlog kraha koji se zbio još u proljetnim danima nije bila uzavrela strast, odnosno preljub jednog od aktera, kako su istaknuli. Shodno godinama i iskustvu, Mia i Željko rastali su se, kako je glumica izjavila Storyju, 'u miru, dostojanstveno i civilizirano'. No put do razvoda nije bio jednako miran. Dok su još bili u braku, supružnici su bili česta meta nagađanja o svađama i bračnim sukobima, koje su uvijek demantirali. Medijska igra mačke i miša završila je – gašenjem ljubavi.

Nika i Michael
Nika Fleiss i Michel Lucatelli

Navodno samo nekoliko tjedana nakon udaje za 18 godina starijeg talijanskog skijaškog trenera, Nika je shvatila da je napravila grešku. Je li na njezinu odluku da stavi točku na rekordno kratki brak (barem u ovom društvu) utjecao švicarski anđeolog ili nije, ne znamo, ali se još uvijek s osmijesima na licima prisjećamo vesele ljetne romance anđeoskih obrisa s plavokosim Švicarcem. No to je za neke druge preglede.

Filip Nola i Nađa Perišić-Nola

Nakon 16 godina braka, glumica Nađa Perišić Nola iselila se iz bračnog stana šokiravši prijatelje i javnost. Kroz naizgled skladan brak nije samo protutnjala kriza, već je došao do kraja, što je potvrdio i Filip Nola. 'Istina je da se Nađa iselila iz našeg stana. Na žalost, nije riječ o većoj bračnoj svađi, nego o razvodu', rekao je glumac. Razloge kraha glumački par nije htio podijeliti s javnošću.

S Nolama smo stigli do kraja ovogodišnjeg brakorazvodnog puta. Ako smo koga izostavili, nismo to učinili namjerno, već je rezultat velikih brojeva.