FATALNA KERUMOVA PLAVUŠA

Kako je Fani Horvat postala najmoćnija žena Splita

10.12.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik i njegova nevjenčana supruga prošli su dug put od vremena njezina studiranja u Zagrebu kad ju je predstavljao kao svoju nećakinju

Ne zna se točno kad je počela Kerumova i Fanina ljubavna veza, ali navodno je sve krenulo u Zagrebu, donosi 24express. Fani je studirala u metropoli, a Kerum je često bio na poslovnom putu. Priča se da ju je jednom zgodom u kafiću Buldog predstavio kao svoju nećakinju. Tako je skrivanje išlo sve do listopada 2009. kada je na TV Dalmaciji priznao.

'Ostavljam obitelj, imam djevojku i trudna je. Žao mi je zbog svega što je moja obitelj morala proživjeti zbog toga, da je moglo drukčije, bilo bi', rekao je tada Kerum.

U početku je Fani smjestio u stan na vrhu poslovnog centra Joker, a čuvalo ju je više od 20 zaštitara. Uskoro je dovršena i vila na Mejama pa su se zajedno preselili, a Fani je u ožujku rodila njihova sina Franu. Međutim idila nije dugo trajala. Ubrzo su krenule glasine o tome kako se Fani sve više ljuti na gradonačelnika koji voli izlaziti. Započele su i glasine o Kerumovim ljubavnim aferama, a u tom kontekstu spominjala se 18-godišnja dubrovačka studentica.

Priča se i o tome da Kerumova nova punica navodno kćeri savjetuje kako da ukroti muža, piše 24express. Međutim, čini se da Fani više ni na koji način nije vezana za splitskog gradonačelnika, budući da se odselila, a usput je ostvarila i financijsku neovisnost. Naime, ona je u samo pet godina romantične veze uspjela izgraditi malo poslovno carstvo s najmanje pet tvrtki i najmanje 11 trgovina u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Vinkovcima, Makarskoj i Dubrovniku, a nedavno je kupila i vrlo vrijedno zemljište unutar park-šume Marjan. Njezin odlazak mogao bi ozbiljno uzdrmati Kerumovo carstvo.

Između ostaloga, njezine tvrtke danas se bave proizvodnjom generatora, pumpi i hidrofora, iznajmljivanjem jahti, trgovanjem nekretninama, uvozom i prodajom odjeće i obuće, gradnjom stambenih zgrada… A sve je počelo još 2005, kada je mlađahna 21-godišnjakinja osnovala tvrtku Sunčani odmor i preko nje započela s iznajmljivanjem luksuzne jahte Pershing 46. Službeno se ne zna odakle joj brod od nekoliko milijuna eura, ali se zna da je cijena najma bila 10 do 17 tisuća eura tjedno.

Po izvješću Fine, premda imaju zavidnu imovinu, tvrtke Fani Horvat prošlu godinu završile su sa 3,12 milijuna kuna gubitka i 47,9 milijuna kuna dugovanja. Pretpostavlja se da najviše duguje upravo – Željkovim tvrtkama.

Kerum još nije demantirao rastavu s Fani. Kad će se oglasiti i o tom pitanju – ne znaju čak ni njegovi suradnici u gradskoj upravi.