tportal.hr

Zagreb
-5
Osijek
-12
Pula
+1
Rijeka
+4
Zadar
+3
Split
+4
Dubrovnik
+4

KAFA SA... NADINE LABAKI

Dio odgovornosti za stanje u svijetu leži na ženama

Gošća programa 'Kafa sa...' u ponedjeljak bila je libanonska redateljica i glumica Nadine Labaki, čiji je film 'Gdje idemo sada?' festivalska publika 18. SFF-a imala priliku pogledati u nedjelju navečer u Ljetnom kinu !Hej

Datum objave:
9.7.2012 17:27

Zadnja izmjena:
9.7.2012 22:02

Kao motiv za snimanje ovog ostvarenja, koje je oduševilo sarajevsku publiku, Nadine Labaki je navela apsurdnost situacije u Libanonu - situacije u kojoj ljudi koji su nekada bili prijatelji, susjedi, postaju neprijatelji i okreću oružje jedni na druge samo iz vjerskih ili političkih razloga.

Glumica i redateljica napomenula je da je bila u drugom stanju tokom političkih previranja koja su na kraju i dovela do sukoba u Libanonu, što je dovelo do potpune promjene njezine percepcije dešavanja u njezinoj domovini te se počela pitati bi li njezin sin kad navrši 18 ili 19 godina bio regrutiran za rat.

'Što bih učinila kao majka i koliko daleko bih išla da spriječim da moje djete sudjeluje u tom ludilu? I to je tema mog filma, to je priča o majkama u libanonskom selu koje pokušavaju spriječiti muškarce da započnu rat među sobom', kazala je Labaki.

Ona je navela da za ovakvo stanje u svijetu odgovornost ne snose samo muškarci. Dio te odgovornosti je, kako je kazala, i na ženama, jer i one moraju nešto učiniti.

'Svojim filmovima nastojim govoriti o vlastitoj odgovornosti kao ljudskog bića u ovom svijetu i o činjenici da sam žena. To je razlog zašto govorim o ženama, o njihovoj odgovornosti u svijetu', istaknula je Labaki.

Gost programa Kafa sa..., koji se organizira s ciljem uspostavljanja veze između gledatelja, studenata i međunarodnih filmskih umjetnika i filmskih profesionalaca, bio je i suprug Nadine Labaki i autor muzike za njezin posljednji film, Khaled Mouzannar, koji je govorio o radu na filmu, o utjecajima na svoju glazbu i o suradnji sa suprugom tijekom snimanja filma.

203074,203103,203187,203154

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr