tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+16
Pula
+11
Rijeka
+12
Zadar
+15
Split
+15
Dubrovnik
+16

SLAVNI NOGOMETAŠ

Eric Cantona stiže na Sarajevo Film Festival

Osim gostiju koji su već potvrdili svoj dolazak, Sarajevo Film Festival ima čast ugostiti i španjolsku glumicu Victoriju Abril, mađarskog redatelja Belu Tarra i legendarnog nogometaša Erica Cantonu

Datum objave:
3.7.2012 15:05

Zadnja izmjena:
3.7.2012 16:54

Victoria Abril, poznata španjolska glumica i pjevačica, jedna od najcjenjenijih europskih glumica, ostvarila je ulogu u filmu 'Žena koja je obrisala suze', redateljice Teona Mitevske koji je u utrci za Srce Sarajeva, ovogodišnje selekcije Natjecateljskog programa - igrani film. Višestruko nagrađivana glumica (berlinski Srebrni medvjed za najbolju glumicu; Berlinale Camera, nagrada Goya, nagrada za najbolju glumicu na festivalu u San Sebastianu, dobitnica European Film Awards;Taormina Arte nagrade…) predstavit će film sarajevskoj publici zajedno s redateljicom Mitevskom.

Victoria Abril, poznata po ulogama u filmovima Pedra Almodóvara, Atame (Tie me up! Tie me down), Tacones Lejanos i Kika, glumila je u više od 60 filmova španjolske, francuske i talijanske produkcije. Osim brojnih nagrada koje je osvojila za svoje izuzetno glumačko umijeće, Abril je više puta nominirana za najznačajnije nagrade za najbolju glumicu na brojnim svjetskim festivalima. Film 'Žena koja je obrisala suze' pred sarajevskom publikom predstavit će Victoria Abril i redateljica Teona Mitevska, u subotu, 7. srpnja.

Gost 18. Sarajevo Film Festivala bit će i Bela Tarr. Kultni redatelj koji se smatra za jednog od najznačajnijih suvremenih autora, pred publikom Sarajevo Film Festivala predstavio je prošle godine svoj film 'Torinski konj', a 2006. godine bio je i gost programa Posvećeno. Ove godine Tarr se vraća u ulozi producenta filma 'Mađarska 2011', omnibus jedanaest mađarskih redatelja. Ovaj izuzetni film sarajevska publika imat će priliku pogledati u nedjelju 8. srpnja u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Pred publikom Ljetnog kina !hej film 'Buntovnici nogometa' redatelja Gillesa Pereza i Gillesa Rofa, uz Pereza, čiji je dolazak u Sarajevo već najavljen, predstavit će i legendarni Eric Cantona. Projekciji filma će prisustvovati i proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš Predrag Pašić. Ovaj iznimni film, priča o pet izvrsnih svjetskih nogometaša i njihovoj borbi van nogometnih terena, pred sarajevskom publikom bit će prikazana u srijedu, 11. srpnja.

196984,176664,93208,201208

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr