tportal.hr

Zagreb
-
Osijek
-
Pula
-
Rijeka
-
Zadar
-
Split
-
Dubrovnik
-

GLUMAČKA ZVIJEZDA U SUSJEDSTVU

Michael Fassbender gost Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival, čije 17. izdanje počinje u petak navečer, ugostit će jednog od najznačajnijih glumaca današnjice Michaela Fassbendera

Datum objave:
22.7.2011 15:11

Zadnja izmjena:
22.7.2011 15:38

Michael Fassbender u Sarajevu će se pridružiti redatelju Cary Fukunagi i svom kolegi, glumcu Simonu McBurneyu, te sarajevskoj publici u okviru programa Open Air predstaviti film 'Jane Eyre'.

Riječ je o jednom od najtraženijih glumaca posljednjih godina čija karijera je u vrtoglavom usponu. Nakon niza uloga u TV filmovima i serijama, među kojima su 'Band of Brothers' i 'Hex', na filmskom platnu pojavio se 2006. godine u filmu '300' Zacka Snydera.

Godinu kasnije ostvario je ulogu u filmu 'Anđeo' Francoise Ozona, a 2008. mogli smo ga vidjeti u višestruko nagrađenom ostvarenju Steve McQueena 'Glad'. Ova uloga donijela mu je nagrade British Independent Film, Irish Film and Television, London Film Critics Circle te nagrade na festivalima u Stockholmu i Chicagu.

Već naredne godine uslijedila je njegova uloga u filmu oskarovke Andreje Arnold 'Akvarij' koji je sarajevska publika imala priliku vidjeti u okviru programa Open Air. Za ulogu u ovom filmu Fassbender je nagrađen priznanjem London Film Critics Circle te Chicago Film Festivala.

Domaća publika sasvim sigurno ga pamti i po sjajnoj ulozi poručnika Archija Hicoxa u filmu 'Nemilosrdni gadovi' Quentina Tarantina za koju je sa svojim kolegama podijelio nagradu Screen Actors Guild za izuzetnu izvedbu te Critics’ Choice nagradu za najbolji glumački ansambl.

ostale fotografije Posljednju ulogu ostvario je u filmu 'X-men: Prva generacija', koji je ostvario izuzetan uspjeh na kinoblagajnama širom svijeta, a Fassbendera je dovela u sam vrh top lista popularnosti.

Fassbender je u prethodnom razdoblju ostvario uloge u novim filmovima Stevena Soderbergha, Davida Cronenberga i Stevea McQueena koje ćemo vidjeti krajem ove ili naredne godine, a glavne uloge su mu povjerene i u nadolazećim projektima Ridleyja Scotta i Jima Jarmuscha.

Podsjetimo, 17. Sarajevo Film Festival počinje u petak navečer, a sve najzanimljivije stvari o regionalnom festivalskom divu možete pronaći na tportalu.

Nemilosrdni gadovi

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr