SNIMA SE SERIJA

Zvuči nevjerojatno: Evo koje su zvijezde u igri za uloge Emmanuela i Brigitte Macron

21.04.2024 u 17:49

Bionic
Reading

Snimat će se serija o životu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte koja je od njega starija 24 godine, a u igri su dva vrlo poznata holivudska imena

Francuska filmska producentska kuća, Gaumont, objavila je da radi dramsku seriju u šest dijelova o odnosu predsjednika i njegove supruge.

Govoreći za BFM TV o ovom projektu, bivša francuska ministrica kulture Roselyne Bachelot (77) otkrila je svoj izbor glumaca koje bi voljela vidjeti u tom projektu, prenosi Telegraph.

Bachelot je rekla kako bi u ulozi Emmanuela Macrona voljela vidjeti nikog drugog nego - Ryana Goslinga ('Barbie') za kojeg kaže kako je jako fizički sličan Macronu, dok bi ulogu njegove supruge dodijelila holivudskoj miljenici Juliji Roberts!

Francuska prva dama - čije će 'bajkovito putovanje' od učiteljice do Elizejske palače biti ispričano u TV seriji 'Brigitte, une Femme Libre' - bit će u središtu serije produkcijske kuće Gaumont. Roselyne je također predložila francuske glumce Françoisa Civila i Clémentine Célarié za uloge u seriji, no iako je priznala da će biti 'prva koja će gledati', političarka je žestoko kritizirala projekte koji se temelje na ljudima i događajima iz stvarnog života.

'Malo me smetaju svi ti biografski filmovi je to je zadiranje u privatni život', rekla je Roselyne.

Brigitte (71) prvi put je poznala svog sadašnjeg supruga Emmanuela dok je predavala u njegovoj srednjoj školi u Amiensu, u sjevernoj Francuskoj.

  • +4
Emmanuel i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Prva epizoda trebala bi dokumentirati ovaj sastanak', rekla je scenaristica Bénédicte Charles za Le Figaro.

'Brigitte Macron je fascinantan lik i želimo ga obraditi na romantičan, gotovo melodramatičan način zbog romantične dimenzije njezine sudbine', rekla je B. Charles. Macronovi - koji imaju 24 godine razlike u godinama - vjenčali su se 2007., a Emmanuel je postao najmlađi predsjednik Francuske.

Izvor blizak prvoj dami, koji nije želio biti imenovan, rekao je da prvi put čuje za biografski film i to iz medija.

Glumačka ekipa još nije objavljena, ali serija bi trebala imati šest epizoda po 45 minuta, a na njoj bi radili scenaristi Bénédicte i Olivier Pouponneau. Serija dolazi nakon filma iz 2023. pod nazivom 'Bernadette', u kojem glumi francuska ikona Catherine Deneuve kao supruga bivšeg predsjednika Jacquesa Chiraca.

Inače, njihova je romansa izazvala skandal u Amiensu. Roditelji su tada Macrona poslali u Pariz da pohađa drugu školu, ali njegova opsesija učiteljicom nije nestala. Brigitte, čija je starija kći Laurence bila u istom razredu s Macronom, kasnije je otkrila kako je bila očarana njegovom 'iznimnom inteligencijom'.

Brigitteina kći Tiphaine Auzière, koja je samo šest godina mlađa od svog očuha, nedavno je ispričala kako su se ona i njezino dvoje starije braće i sestara stvarno osjećali kada je Macron, tada 17-godišnjak, izjavio da želi oženiti njihovu majku, tada 42-godišnjakinju. Govoreći za Paris Match uoči izlaska svoje prve knjige, Auzière je otkrila kako su se ona i sestra Laurence (47) i brat Sebastian (49) suočili s osudama i 'ogovaranjem' dok su vijesti o skandaloznoj romansi kružile njihovim mjestom.

Ona je za francuski magazin rekla: 'Napadi, ogovaranja, osude. Još nije bilo doba društvenih mreža, ali bili smo u malom provincijskom mjestu. Sve se tu zna.'