od 8. do 11. srpnja

Zvijezda EXIT festivala proglašena za najboljeg DJ-a na planetu!

10.11.2020 u 14:27

Bionic
Reading

David Guetta, jedan od najvećih glazbenika i producenata u povijesti elektroničke muzike i zvijezda proslave 20. godišnjice EXIT festivala sljedećeg srpnja, proglašen je ovog vikenda za najboljeg DJ-a na svijetu!

Najutjecajniju globalnu listu glavnih aktera elektronske scene formiralo je gotovo 1.3 milijuna glasova čitatatelja DJ Mag-a koji su Davida Guettu vratili na prvu poziciju nakon 2011., kad ju je poslednji put osvojio. "To je stvarno nevjerojatno, mislim da se osjećam sretnije nego prvi put!" izjavio je superpopularni Francuz koji posljednjih mjeseci osvaja radijske top liste hitom „Let's Love“, još jednom sjajnom kolaboracijom s Australkom Siom, ali i istražuje nove smejrove svojim „Future Rave“ zvukom. Istog vikenda objavljena je i DJ Magova alternativna lista Top 100 DJ-eva na čijem 6. i 7. mjestu su se našli Boris Brejcha i Nina Kraviz, još dva hedalinera centralne proslave dva desetljeća EXIT festivala koja će se održati od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Glavna DJ Magova top lista donosi 100 najvažnijih i najutjecajnijih DJ-eva i producenata elektronske muzike, a iza Guettine čelne pozicije u prvih 3 su se našle zvijezde Exita s prošlih izdanja festivala Dimitri Vegas & Like Mike i Martin Garrix. Paralelno s ovom ljestvicom proglašeno je i DJ Magovih Alternativnih Top 100 koji su fokusirani isključivo na house i techno te kombiniraju glasove publike s prodajom traka na Beatportu. Laskavu titulu broja jedan na toj listi po prvi je osvojila belgijska techno heroina Charlotte de Witte, koju je ovdašnja publika ove godine mogla vidjeti u sklopu čak dva Exitova projekta – Life Stream sa Petrovaradinske tvrđave, te InfinitX snimljenim na budvanskom Mogrenu. Alternativna lista donosi još nekoliko top 10 imena koja se također vežu za sam EXIT festival ili festivale iz Exitove obitelji. Osim spomenutih Borisa Brejche i Nine Kraviz na njoj su glavna zvijezda Sea Star festivala 2021. Amelie Lens na 5. mjestu te headlineri Life Streama Carl Cox i Adam Beyer na drugoj i četvrtoj pozciji.

Proslava 20. godišnjice EXIT festivala održat će se od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdili David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibach, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosaccharide, Bokee, VTSS, SPFDJ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djoković, Lag, Insolate, Layzie, Massimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021 po promo ceni od 495 kn i uz uštedu od 40% u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu nabaviti putem službene stranice exitfest.org i prodajne mreže Entrio.hr. Fanovi koji su zatražili refundaciju, a u međuvremenu se predomislili i žele ipak zadržati svoju ulaznicu i time ostvarit brojne pogodnosti, povrat mogu stornirati slanjem osobnih podataka na tix@gigstix.com.