PRONAŠLI SVOJ PUT

Zovu ih anti-nepo djeca: Znate li čime se bavi kći Jeffa Bridgesa ili sinovi Anne Wintour i Brucea Springsteena?

26.02.2023 u 08:03

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, ali u svijetu bogatih i slavnih još uvijek postoje nasljednici koji su odlučili da će svoj životni put i karijere ostvariti bez pomoći slavnog prezimena - upoznajte najpoznatiju anti-nepo djecu

Ne prestaje hajka na djecu poznatih, od milja prozvanu nepo babies, koja su odlučila iskoristiti svojih pet minuta pod suncem i uz pomoć slavnog prezimena ostvariti karijeru. Odnosi se to na Brooklyna Beckhama i Jadena Smitha, ali i mnogu drugu slavnu djecu koja su iskoristila tu priliku, no - vjerovali ili ne - velik je broj i onih koji su svoj put odlučili izgraditi sami. Evo o kome je riječ.

Sin Anne Wintour, Charles Shaffer (38) - doktor

Kao sin modne ikone i dugogodišnje glavne urednice modne biblije Vogue, Anne Wintour, danas 38-godišnji Charles Shaffer mogao je itekako iskoristiti majčinu slavu, ali i brojna poznanstva za ostvarenje svojih snova. No on je odlučio kloniti se svjetala reflektora i umjesto karijere u šoubiznisu odlučio je krenuti stopama oca, dugogodišnjeg profesora dječje psihijatrije.

Charles Shaffer, nakon što je završio dodiplomski studij suvremene povijesti na Sveučilištu Oxford u Engleskoj, a prije povratka u New York, na Sveučilištu Columbia diplomirao je medicinu. Radio je u bolnicama diljem Amerike, a danas je docent kliničke psihijatrije i stalni psihijatar na Weill Cornellu.

  • +5
Charles Shaffer, sin Anne Wintour Izvor: Profimedia / Autor: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Iako nerado govori o privatnom životu, 2020. Wintour je ipak nakratko otvorila dušu i otkrila da se njezin sin razbolio dok je liječio pacijente zaražene koronavirusom. Tada je u videu objavljenom na Instagramu magazina Vogue rekla:

'Moj je sin liječnik i trenutno je prilično bolestan i nalazi se u kućnoj karanteni, no čim malo prizdravi, vratit će se na intenzivnu njegu u svoju bolnicu. Jako sam ponosna na njega i zahvalna svim zdravstvenim radnicima, hitnim službama, medicinskim sestrama i liječnicima koji se bore da se smanji širenje virusa i koji spašavaju živote.'

Inače, Shaffer je 2014. godine oženio izvršnu urednicu mode Elizabeth Cordry na imanju svoje majke na Long Islandu. U braku su dobili dvije kćeri - Caroline i Ellu.

Osim Charlesa, 73-godišnja Anna Wintour ima kćer Bee Carrozzini, a ona je odlučila krenuti majčinim stopama pa karijeru gradi u novinarstvu i na televiziji.

Raphael De Niro, sin Roberta De Nira Izvor: Profimedia / Autor: Dave Allocca / INSTAR Images / Profimedia

Sin Roberta De Nira, Raphael De Niro (46) - posrednik za nekretnine

Najstariji sin glumačke legende Roberta De Nira, 46-godišnji Raphael De Niro, unatoč tome što je odrastao okružen svjetlima reflektora i kamerama te je Hollywood za njega bio nešto sasvim normalno, svoj je uspjeh izgradio u sasvim drugom biznisu. Naime Raphael se odlučio baviti prodajom nekretnina, u čemu je iznimno uspješan.

Ljubav prema trgovini kod Raphaela De Nira rodila se još u najranijoj dobi, kada je ljeta provodio radeći u salonu perzijskih tepiha, kao vratar ili u očevom restoranu Nobu, gdje je preuzimao ključeve automobila gostiju i parkirao ih. Iako je pohađao New York University, nije ga završio.

Zanimljivo je to da su isprva mnogi bili uvjereni da će krenuti očevim stopama, osobito nakon brojnih glumačkih angažmana koje je imao, no odlučio je prekinuti obiteljsku tradiciju i sam ostvariti svoj san kao posrednik za nekretnine u New Yorku.

Nevjerojatan uspjeh, postignut u kratkom roku, natjerao ga je da osnuje The De Niro grupu, koja je poslovala unutar tvrtke za nekretnine Douglas Elliman 2004., da bi potom postali i najuspješniji brend unutar te firme, koji je godišnje uprihodio više od 250 milijuna dolara.

Raphael De Niro otac je troje djece, a nakon Claudine De Niro, s kojom je bio u braku od 2008. do 2017., tijekom pandemije oženio je Hannah Carnes.

U svom portfelju slavnih, kojima je prodao nekretnine, našle su se i Renee Zellweger i Kelly Ripa.

Kći Jeffa Bridgesa, Hayley Bridges (37) - dizajnerica interijera

Sa suprugom, filmskom producenticom Susan Geston, glumac Jeff Bridges u braku je od 1977. Njihov odnos slovi kao jedan od najdugovječnijih u Hollywoodu, a za njihovu potpunu sreću tu su i tri kćeri - Isabelle, Jessica i Hayley.

I dok su Isabelle i Jessica odlučile nastaviti stopama slavnih roditelja, tražeći svoje mjesto pod suncem u industriji zabave, najmlađa u obitelji, Hayley Bridges, krenula je u suprotnom smjeru. Nakon diplome engleskog jezika na Sveučilištu Loyola Marymount, 2011. je stekla zvanje magistrice unutarnje arhitekture.

A upravo je to ono što joj najbolje odgovara, pa se dokazala kao iznimno uspješna dizajnerica interijera koja se nakon kratkog rada za druge ohrabrila i započela samostalnu karijeru. Godine 2013. otvorila je dućan s namještajem, a već iduće godine svjetlo dana ugledao je Hayley Bridges Designs.

Hayley se 2021. udala za financijskog savjetnika Justina Shanea, a do oltara ju je odveo slavni otac Jeff Bridges te je dao sve od sebe da to bude besprijekorno, unatoč njegovom teškom zdravstvenom stanju. Naime u to vrijeme, osim što se liječio od raka limfnih čvorova, slomila ga je korona, no uporan kakav je, ne samo da je mezimicu odveo do oltara, već je s njom otplesao ples na vjenčanju.

Sin Billa Murrayja, Homer Murray (40) - kuhar

Holivudski glumac Bill Murray ponosan je otac čak šestero djece, a najdalje od njegove karijere odlučio je krenuti Homer Murray.

Vrijeme koje je proveo kao asistent fotografa, zahvaljujući čemu je puno putovao, iskoristio je u svoju korist - isprobavanje različitih kuhinja svijeta dovelo je do toga da shvati da je zaljubljen u kuhanje. Nakon povratka u Ameriku 2012. u Brooklynu je otvorio prvi restoran, a koji se danas zove 21 Greenpoint i ima Michelinovu zvjezdicu.

U svojoj ponudi ima raznolika jela - od vegetarijanskih okruglica do prženih lignji - a čest gost mu je i slavni otac te mu je najveća podrška. Tako je već na samom otvorenju, kako bi sinu privukao klijentelu, Bill Murray sam točio pića gostima.

'Moj otac mi je velika podrška. Nije to napravio jer sam ga tražio niti zato što je mislio da će mi to pokrenuti biznis. Napravio je to jer je htio i to je ono najljepše od svega', izjavio je za New York Post Homer Murray.

Luke Murray, sin Billa Murrayja Izvor: Profimedia / Autor: ELSA / Getty images / Profimedia

Sin Billa Murrayja, Luke Murray (37) - košarkaški trener

No Homer Murray nije jedini uspješan nasljednik holivudskog glumca Billa Murrayja. Jednako uspješan u svom poslu je i Luke Murray, dobro znano ime u svijetu sporta jer je košarkaški trener.

'Sport me oduvijek privlačio, osobito košarka. Ona mi je život otkako sam bio dječak. Osim mene, tu je stariji brat koji nikada nije razmišljao o tome da postane glumac ili tako nešto. Ono što je najvažnije, nikada nismo osjećali pritisak da bismo morali krenuti njegovim stopama i mislim da je moj otac sretan zbog toga', izjavio je svojedobno Luke.

Nakon diplome na Fairfield Universityju 2007. godine dobio je prvu poslovnu ponudu da bude voditelj košarkaških operacija za Sveučilište Quinnipiac. Danas ima 14 godina iskustva na različitim pozicijama, a trenutno je pomoćnik trenera za momčad UConn Huskies.

Nedavno je, po ESPN-u, ušao na listu 10 trenera mlađih od 40, ali i kao jedan od 40 najutjecajnijih ljudi u fakultetskoj košarci ispod 40 godina. Ono što je najvažnije, u svemu ima bezrezervnu očevu podršku te ga on često bodri s tribina.

Zak Williams, sin Robina Williamsa Izvor: Profimedia / Autor: Kimberly White / Getty images / Profimedia

Sin Robina Williama, Zak Williams (39) - poduzetnik

Kako je svojedobno rekao, smrt oca Robina Williamsa potakla ga je da pronađe svoj put daleko od glumačkog svijeta. Zak Williams tako je svjetla reflektora zamijenio poduzetničkim vodama u zdravstvenoj industriji, u kojoj je već predstavio novi proizvod - žvakaće gume za bolje raspoloženje.

Uz to javno govori o svom mentalnom zdravlju i borbama koje vodi otkako je njegov otac 2014. počinio samoubojstvo. Tijekom tog vremena bio je na terapiji aminokiselinama, što mu je predložila supruga Olivia. Uvidjevši da takva terapija ima učinka, bračni par je proveo iduće dvije godine usko surađujući sa znanstvenicima koji proučavaju hranu, a sve kako bi pronašli formulu koja ima okus, ali i brzo djelovanje za oslobađanje od stresa.

Olivia i Zak Williams imaju dvoje djece te tvrtku Prepare Your Mind. Unatoč tome što je krenuo sasvim drugim stopama, Zak i dalje na sve načine pokušava održati živim nasljedstvo Robina Williamsa, a njemu u čast, točnije njegovom krsnom imenu u čast, svog je sina nazvao McLaurin.

Osim Zaka, Robin Williams imao je još dvoje djece - Zeldu, koja glumi i režira, te Codyja, koji studira glazbenu produkciju.

Ben Ford, sin Harrisona Forda Izvor: Profimedia / Autor: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sin Harrisona Forda, Ben Ford (55) - kuhar

Još jedan holivudski glumac može se pohvaliti time da mu je sin uspješan kuhar. Ovoga puta riječ je o nasljedniku 80-godišnjeg Harrisona Forda, Benu Fordu. Unatoč očevoj slavi i bogatstvu, koje se procjenjuje na oko devet milijardi dolara, svoj novac je sam zaradio.

55-godišnji Ben radi kao kuhar u ne previše razvikanom restoranu smještenom na aerodromu LAX u Los Angelesu. Nazvao ga je Ford's Filling Station i na Trip Advisoru trenutno ima tri i pol zvjezdice. Uz to, otvorio je California Southland Doorstep Market, koji prodaje lokalno uzgojenu hranu i ručno izrađene proizvode.

Harrison Ford osim Bena ima dvije godine mlađeg sina Willarda, a dobio ih je u prvom braku s ilustratoricom Mary Marquardt, dok s Melissom Mathison ima Malcolma (35) i Georgiju (32). Zbog ljubavi prema sadašnjoj supruzi Calisti Flockhart posvojio je i njezinog sina Liama (21).

  • +6
Hannah Selleck, kći Toma Sellecka Izvor: Profimedia / Autor: Byron Purvis / ADMedia / Profimedia

Kći Toma Sellecka, Hannah Selleck (34) - profesionalna jahačica konja

Američki glumac Tom Selleck, kojeg svi i danas rado pamte po filmu 'Tri muškarca i kolijevka', ali i seriji 'Magnum', tijekom karijere zaradio je oko 45 milijuna dolara, no njegova kći Hannah odlučila se za život daleko od Hollywooda. Ljubav prema konjima pretvorila joj se u strast, ali i posao, pa je danas profesionalna jahačica konja.

Hannah je rođena 1998. u drugom braku Toma Sellecka s Jillie Joan Mack i uspješna je u sportu. Već je osvojila niz medalja na raznim natjecanjima, a 2011. priznala je za časopis Equestrian Living kako su upravo njezini roditelji bili ti koji su joj rekli da nastavi 'ganjati svoje snove'.

Osim Hannah, Selleck iz prvog braka s manekenkom Jacquelline Ray ima posvojenog sina Kevina, a on se bavi glazbom.

Jack Dafoe, sin Willema Dafoea Izvor: Profimedia / Autor: LUCY NICHOLSON / AFP / Profimedia

Sin Willema Dafoea, Jack Dafoe (41) - ekolog

Unatoč i više nego uspješnoj holivudskoj karijeri te brojnim osvojenim Oscarima i nagradama BAFTA, 67-godišnji Willem Dafoe nikada nije dočekao da njegovim putem krene i njegov nasljednik, sin Jack. Njega je dobio u prvom braku s američkom redateljicom Elizabeth LeCompte.

A upravo zbog toga mnogi bi pomislili da će i Jack, rođen 1982. godine, krenuti u zabavnu industriju, no to se nije dogodilo. On je svoje znanje, a ponekad možda i prezime, iskoristio da bi spašavao okoliš.

Prije nego što je postao ekolog radio je kao viši suradnik za politiku i istraživanje u New York City Apollo Allianceu, a danas radi kao pomoćnik državnog odvjetnika u Odjelu za prirodne resurse u Maineu u Novoj Engleskoj. Njegova plaća iznosi oko 600 tisuća dolara godišnje, što je itekako dobar iznos, no nije ni blizu onome što njegov otac uprihodi od svojih uloga.

Pedro Coen, sin Frances McDormand i Joela Coena Izvor: Profimedia / Autor: TIZIANA FABI / AFP / Profimedia

Sin Frances McDormand i Joela Coena, Pedro Coen (28) - osobni trener

Mnogima omiljeni glumačko-redateljski par, Frances McDormand i Joel Coen iznimno su ponosni na sina Pedra, kojeg su, još kao bebu, 1995. posvojili iz Paragvaja i pružili mu život kakav inače ne bi mogao imati.

Inače, slavna glumica iznimno je zaštitnički nastrojena prema Pedru, a svojedobno je rekla kako joj jako smeta što ga ljudi ignoriraju kada se negdje pojavi s njom.

O svom iskustvu i izazovima majčinstva rekla je 2018. u intervjuu za Belfast Telegraph: 'Svog sina nisam rodila i upoznala sam ga kada je imao tek šest mjeseci, no čim sam ga primila u ruke i pomirisala, znala sam da je moj posao da mu pružim život. U ulogu roditelja spadaju i brige i tjeskobe, koje dođu s time kada želite nekoga zaštititi.'

Pedro Coen danas živi na dvije adrese - u New Yorku i Kaliforniji - i radi kao osobni trener te kao maser terapeut, a na Instagramu je poprilično aktivan i opisuje se kao javnu osobu.

Sam Springsteen, sin Brucea Springsteena Izvor: Profimedia / Autor: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Sin Brucea Springsteena, Sam Springsteen (29) - vatrogasac

73-godišnji glazbenik Bruce Springsteen može se pohvaliti i više nego zavidnom karijerom, dugom pet desetljeća, tijekom koje je izdao 21 studijski album. Uz to, mnogima je uzor zbog svog skladnog braka s Patti Scialfom, s kojom ima troje djece - Evana (32), Jessicu (31) i Sama (29).

I dok je najstariji Evan krenuo očevim stopama i pokušava se probiti kao pjevač, Jessica je zaljubljena u jahanje, poput kćeri Toma Sellecka, no najposebniji je zasigurno Sam.

On je nakon diplome na Monmouth County Fire Academy u siječnju 2014. radio kao vatrogasni dobrovoljac u tri vatrogasne postaje diljem Amerike, a 2020. prisegnuo je stanici Jersey Cityja, kada su ga iz publike bodrili upravo slavni roditelji, ne krijući ponos.

Ona sam u potpunosti je odlučio čuvati svoj život od znatiželjne javnosti pa je mnoge iznenadilo kada se njegova majka, 69-godišnja Patti Scialfa, pohvalila time da su Sam i njegova supruga dobili u srpnju 2022. prvo dijete - kćerkicu koju su nazvali Lily.