16. veljače

Zoster ulazi na liste najboljih izdanja i donosi hvaljeni album u Tvornicu

13.12.2023 u 10:13

Bionic
Reading

Tvornica kulture, Zagreb // petak, 16. veljače 2024.

Mostarski bend Zoster dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture predstaviti novi album ‘Najgori' u petak 16. veljače 2024., a povoljnije ulaznice dostupne su do 31. prosinca.

Velika promocija dugoočekivanog petog studijskog albuma ‘Najgori' bit će ujedno i najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu. Prilika je to čuti album koji je već uvršten među neka od najboljh ovogodišnjih izdanja.

Igor Jurilj iz Telegrama svrstava ‘Najgori' među najbolja godišnja izdanja. Piše da je Tadija, antijunak konceptualnog albuma, dobio cjeloviti zazorni muzički portret ‘kao fikcijski lik koji je lakmus papir, presjek, srž, prototip i model post-balkanskog čovjeka. Najbolja verzija sebe u Tadiji dobiva ono suprotno – najgore od sebe', a ‘Čovjek zvani Činjenica' koji ‘portretira balkansko-mediteranski mentalitet latino-karipskim ritmovima' svrstava među najbolje singlove godine.

Zoster - ‘Čovjek zvani činjenica’ Izvor: Društvene mreže

Ziher.hr je album ‘Najgori' uvrstio u najbolja izdanja druge polovice 2023. hvaleći najmračniji album Zoster do sada. ''Najgore' je što kroz deset pjesama želite plesati zahvaljujući dub dionicama i synth ukrasima. Mario Knezović je vrhunski tekstopisac i kreator zazora svojim slikovitim pričama.'

Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima, a kritika hvali album koji i ovoga puta ukazuje na društveno crnilo. Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna piše da je riječ o albumu koji ulazi u psihološko biće najgorih, tj. najgoreg među nama. ‘Brutalna dijagnoza umotana u glazbu iz razloga da bi se ublažila njena brutalnost. Djelo kojem se ne nazire rok trajanja, posebno u sredinama gdje razne Tadije tuže, sude i presuđuju.'

Marin Lugović s portala Glazba.hr piše da Zoster još jednim albumom opravdava sva očekivanja. ‘Najgori' broji deset pjesama, koje su, kako je jedan slušatelj opisao, ‘najbolja stvar koja se desila čovečanstvu nakon pronalaska piva, točka, vatre i pijače vode!’ – i zaista nije nimalo u krivu!'

Siniša Miklaužić s portal Muzika.hr za album kaže da je jasno je podneblje iz kojeg dolazi jer koliko god možda i melodije bile vedre, stihovi to svakako nisu. ‘Jedna od najprodornijih pjesama na albumu, naslovna ‘Najgori”, koja balansira u disco-rock điru. Ova pjesma je stvorena da postane hit.'

Upravo je pjesma ‘Najgori' uvrštena među najbolje pjesme izvođača iz Bosne i Hercegovine u 2023. godini prema izboru Tidalovih urednika.

Izvor: Društvene mreže

Nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa, Zoster dolazi na najveći samostalni koncert u Zagrebu. Regionalni miljenici popularnost grade svakim novim koncertom, a nastup u Tvornici bit će prilika čuti novi album i presjek dva desetljeća duge karijere.

Ulaznice su u prodaji po early bird cijeni od 14 eura do 31. prosinca, a dan nakon cijena se povećava na 16 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 19 eura.

Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i na Eventim.hr i Entrio.hr.