PARTYJI U METROPOLI

Zgodne partijanerice ugrijale Zagreb uz elektro ritmove

09.10.2017 u 12:14

Bionic
Reading

Future Sound of Zagreb (FSOZ) uživa status najvećeg, najpoznatijeg i najprestižnijeg zagrebačkog klupskog festivala elektroničke glazbe koji jedanput godišnje okuplja najbolje zagrebačke DJ-e i producente elektroničke glazbe. Protekli vikend proslavio je 18. rođendan, pa je atmosfera bila još uzavrelija, a donosi nam ju portal Tulumarka.com

Prvi, danas već legendarni festival FSOZ održan je 1999. godine u povodu emitiranja jubilarne 200. emisije hrvatske televizije 'Top DJ Mag'. U narednim godinama FSOZ je izgradio i održao status najprestižnijeg hrvatskog klupskog festivala na kojem su nastupali brojni poznati domaći i strani DJ-i.

Osnovni koncept ovog festivala je jednom godišnje na jednom mjestu okupiti najbolje zagrebačke DJ-e, prezentirati različite aktualne glazbene stilove i promovirati domaću underground elektroničku glazbu i scenu u najširem značenju te riječi.

Pa su od prošlog četvrtka 5. listopada, kada je započeo ovogodišnji festival, brojna zagrebačka publika i ljubitelji elektroničkih nota uživali u ugođaju.

  • +17
Future Sound of Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Vuković

Budući da se radilo o vrlo značajnoj obljetnici, organizatori su se pobrinuli za to da nadmaše svaki dosadašnji festival. Zato je u čak četiri dana i četiri različita kluba publika imala prilike slušati ukupno 50 poznatih DJ-a i ostalih izvođača uživo.

Tako je festival službeno započeo u klubu BOOGALOO, dok se u petak 6. listopada nastavio u DEPO klubu.

Ipak, treći dan festivala, u subotu 7. listopada, održan je glavni party u staroj tvornici Katran, a završni afterparty za one najsnažnije bio je u nedjelju ponovno u klubu BOOGALOO.

Atmosferu s cijelog festivala možete pogledati i na portalu Tulumarka.com.