KATE WINSLET:

Zbog uloge u filmu 'Zaraza' bila sam dobro pripremljena za globalnu pandemiju

27.08.2020 u 22:06

Bionic
Reading

Slavna Kate Winslet koju ćemo moći vidjeti i u novom filmu 'Ammonite' o kojem se već danima govori zbog vrućih scena koje je snimila s irskom glumicom Saoirse Ronan, 2011. je snimila 'Zarazu', film o misterioznom virusu koji se počinje širiti iz Azije i u trenu pohara svijet

Poznata britanska glumica je u nedavnom intervjuu ispričala kako ju je ta uloga na najbolji način pripremila za globalnu pandemiju koronavirusa.

Čim je saznala za koronavirus i Covid-19, Kate kaže da je odmah počela nositi maske i koristiti dezinfekcijska sredstva.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ljudi su me smatrali ludom jer sam, čim je ta priča oko koronavirusa krenula, počela nositi masku, rukavice i sve dezinficirati. Odjednom je došao 13. ožujka i karantena, a svi su se u panici pitali gdje možemo nabaviti te zaštitne maske', rekla je za The Hollywood Reporter 44-godišnja glumica koja je u filmu 'Zaraza' ('Contagion') glumila epidemiologinju dr. Erin Mears.

Kate je otkrila kako je dvoje njezinih poznanika 'pokupilo' koronu, a jedna se osoba još muči sa simptomima i osjeća se vrlo loše. Čim se globalna pandemija razmahala, Winslet se udružila s kolegom iz filma 'Zaraza' Mattom Damonom kako bi upozorili javnost na važnost pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Inače, taj film iz 2011. redatelja Stevena Soderbergha u kojem glumi i Gwyneth Paltrow, izazvao je ogromno zanimanje javnosti budući da se radnja jezivo podudara s aktualnom stvarnošću.

Tajanstveni virus iz filma krenuo se širiti u Hong Kongu, otkuda su ga putnici na povratku u SAD donijeli sa sobom i zarazili stanovništvo.

Izbijanje filmske zaraze vezano je uz Beth, lik kojega tumači Gwyneth, koja bolest donosi sa sobom kući nakon poslovnog putovanja u Aziju.

Beth umire u roku od 24 sata, a 'Zaraza' nastavlja dramatizirati epidemiju koja do kraja filma odnosi 2,5 milijuna života u Sjedinjenim Američkim Državama i 26 milijuna života širom svijeta.