BACILA SE NA PREUREĐENJE

Zbog skupocjenih tapeta, koje je u njihovom privremenom domu poželjela rastrošna Carrie, Boris Johnson našao se na udaru javnosti

28.04.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Umjesto da razmišlja o tome kako da zemlju izvuče iz katastrofe zbog pandemije koronavirusa, koja je posebno zadesila Veliku Britaniju, tamošnji premijer Boris Johnson ima drugih problema na umu. Naime, već 14 mjeseci traje renovacija stana u londonskom Downing Streetu, a cifra se samo penje

U veljači 2020. prvi se puta doznalo kako se u Downing Streetu, na broju 11, samo ulaz do premijerove službene rezidencije, odvijaju renovacije. No, zbog pandemije koronavirusa i nekoliko uzastopnih lockdowna, javnost se tim stvarima nije niti najmanje zamarala.

Nije se zamarao ni britanski premijer Boris Johnson, koji je svojoj životnoj partnerici Carrie Symonds dao odriješene ruke da angažira ekipu koju želi i uredi životni prostor za njihovu tročlanu obitelj, no, kada je doznao cifre, više mu nije bilo do smijeha.

'Cifra je otišla u nebo, sve je van kontrole - pa ona kupuje tapete od zlata!', navodno se požalio Boris Johnson svojim pomoćnicima, iako nije otkrio radi li se doista od zlatnim tapetama ili je to više preuveličavanje. Naime, Carrie Symonds angažirala je dizajnericu Lulu Lytle i njezinu tvrtku Soane Britain, koja je shvatila da nema potrebe štedjeti. A o kojim je ciframa riječ? Navodno je sam Johnson otkrio svojim pomoćnicima da se radit od desecima i desecima tisuća funti, što si on nikako ne može priuštiti.

Iz njegovog ureda, koji i nadziru renovaciju stana, poručeno mu je kako na raspolaganju ima tek 30 tisuća funti (260 tisuća kuna) godišnje iz javnog proračuna, dok će on sam morati pronaći način da plati ostatak, a koji iznosi čak 58 tisuća funti (505 tisuća kuna).

Sve to dovelo je do svađe između Johnsonove partnerice, Carrie Symonds i Helen MacNamara, djelatnice njegovog kabineta zadužene za te stvari, koja je odbila potpisati papire kojima bi se uzelo više novca iz javne blagajne.

Iako premijer godišnje prima plaću od 150 tisuća funti, on navodno teško spava kraj s krajem nakon što je izgubio godišnje primanje od 250 tisuća, za svoju novinarsku karijeru, a puno mu je oduzeo i razvod od bivše supruge Marine.

No, ono što je najzanimljivije od svega je da je račun u konačnici podmiren, no i dalje nije poznat najvažniji dio - tko je isti platio.

  • +6
Boris Johnson, Carrie Symonds Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia