JEFF COLBY

Za njim su osamdesetih ludovale žene diljem svijeta, a veliki zavodnik iz 'Dinastije' danas izgleda ovako

09.12.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Mnogi se još dobro sjećaju vremena kada su iščekivali nastavke kultne serije te pratili intrige bogate obitelji Carrington koja je 'zavela' cijeli svijet. I dok je muški dio gledateljstva uzdisao za Heather Locklear, Catherine Oxenberg ili Pamelom Sue Martin, žene su imale svoje muške favorite u jednoj od najpopularnijih sapunica svih vremena. Među njima je bio i John James u ulozi Jeffa Colbyja

Osamdesetih nije bilo 'Sinova anarhije', 'Sopranosa', 'Breaking Bada' niti 'Igre prijestolja', ali se zato nisu propuštali nastavci 'Dinastije'. Prva epizoda je počela s prikazivanjem 12. siječnja 1981., a među šarolikom plejadom likova iz najslavnije sapunice svih vremena sjećamo se i Johna Jamesa.

Izvor: Društvene mreže

John James je glumio Jeffa Colbya, a na audiciji se zapravo javio za ulogu Stevena Carringtona. Producenti su zaključili da je za njega bolja uloga jednog od pripadnika neprijateljske obitelji Carrington. Bio je u disfunkcionalnom braku sa Fallon Carrington (Pamela Sue Martin), iako je njezina majka bila njegova maćeha.

John James Anderson rođen je 1956. u Minneapolisu (Minnesota) i sin popularnog radio-voditelja Herba Oscara Andersona, a brat Herb Anderson je kao i John završio u glumi. Završio je akademiju dramskih umjetnosti na Manhattanu.

Najveću slavu donijela mu je upravo uloga u 'Dinastiji'. Prije nje ostvario je uloge u serijama 'Fantasy Island' (1977) i 'The Love Boat' (1976). Nakon 'Dinastije' glumio je u spin-off 'The Colbys' (1985). Nakon toga se povukao iz glumačkog svijeta a onda je dobio ulogu u akcijskom trileru 'Icebreaker' (2000) sa Sean Astinom i Bruceom Campbellom te drami 'Lightning: Fire from the Sky' (2001).

Odbio je sudjelovati u programu 'Dynasty Reunion Special' 2006. godine te izjavio: 'Mislim da je najbolje pustiti ljude da nas se sjećaju kakvi smo bili, a ne kavi smo sada'. Godine 2018. glumio je u Hallmarkovom 'Christmas Campuu' i bio producent znanstveno-fantastičnog filma 'Axcellerator'.

Danas sa suprugom, bivšom Miss Australije 1978. Denise Coward i njihovo dvoje djece, kćeri Laurom James i sinom Philipom živi u Los Angelesu u koji su se nedavno preselili iz New Yorka. Kći Laura je pobjedila na America's Next Top Model 2012. godine i krenula očevim stopama. Pojavila se u filmu 'Hello Ladies'.

  • +4
Dinastija Izvor: Profimedia / Autor: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia