28.8.2019. / ARENA / PULA

Vodimo vas na veliki koncert otvorenja Dimensions festivala

20.08.2019 u 12:01

Bionic
Reading

Tradicionalni spektakularni koncert otvorenja u povijesnoj pulskoj Areni, u kojoj smo zadnjih godina uživali u imenima poput Grace Jones, Massive Attacka i Kraftwerka, dat će i ove godine uvodni ritam cijelom Dimensions festivalu. Glavni gost otvorenja je američki pjevač i reper Anderson .Paak, koji je osvojio Grammy za najboljeg rap izvođača u 2018. godini

Anderson .Paak je univerzalni glazbenik koji je u samo nekoliko godina samostalne karijere pomaknuo granice neo-soula i hip hopa. Uz prateći bend The Free Nationals i novi album 'Oxnard' kojeg je producirala hip hop legenda Dr. Dre, a na kojem gostuju imena poput Kendrick Lamara, Snoop Dogga i J. Colea, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensions od Pule. Glavni gost otvorenja je američki pjevač i reper Anderson .Paak, koji je osvojio Grammy za najboljeg rap izvođača u 2018. godini. Anderson .Paak je univerzalni glazbenik koji je u samo nekoliko godina samostalne karijere pomaknuo granice neo-soula i hip hopa. Uz prateći bend The Free Nationals i novi album 'Oxnard' kojeg je producirala hip hop legenda Dr. Dre, a na kojem gostuju imena poput Kendrick Lamara, Snoop Dogga i J. Colea, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensions od Pule.

U 8. Dimensions festival također nas uvodi vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i 'tehnički čarobnjak' - Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća - Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata.

Novu dimenziju plesne glazbe pokazat će Objekt, koji će izvest pjesme sa zadnjeg hvaljenog albuma u posve novom live izdanju. Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojim house i disco izborom. Ulaznice za koncert u Areni po cijeni od 320 kuna se mogu se naći u Entrio sistemima.

Pridržite se Facebook eventu 8. Dimensions festivala

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su ovdje:

Čitateljima tportala darujemo 2x2 karte za koncert otvorenja Dimensions festivala, a dobitnici su Savo Orozović i Ivan Čolaković.