peti kupe

Vodimo vas na nastup poznate čileanske DJ-ice Paule Tape

10.10.2023 u 10:15

Bionic
Reading

Osnivač legendarnog yammata Aleksandar Ljiljak najavljuje prvi samostalni koncert povodom 25 godina karijere. Fedde Le Grand, jedna od najznačajnijih figura house glazbe, nastupa ovog petka. U subotu stiže i bivša bubnjarica, a danas poznata čileanska DJ-ica Paula Tape

Aleksandar Ljiljak, 12. 10.

Aleksandar Ljiljak jedan je od autora koji su obilježili početak novog milenija. Koncertom naziva 'Ljiljak25' obilježava 25 godina karijere što je ujedno i prvi samostalni nastup u 25 godina karijere - 12. listopada u Petom Kupeu.

Ljiljkova karijera krenula je 1998. pokretanjem neprežaljene grupe yammat, s kojom je svirao i za koju je pisao i producirao pjesme od kojih se posebno izdvaja jedan od njihovih najvećih hitova 'Putujem'. Za Natali Dizdar napisao je jednu od njenih najpoznatijih pjesama 'Dan po dan', a kao osnivač Headoneasta s kojim djeluje već 20 godina, nanizao je veliki broj hitova koji su poharali radijski eter. Prije koncerta, u 17 sati, održat će se u organizaciji portala muzika.hr panel diskusija o praksama i pravima koncertne fotografije kao jedne od najtraženijih fotografija, ali i najčešće zloporabljenih fotografija sprema se ovaj tjedan u zagrebačkom klubu Peti Kupe. Tko nosi prava, koliko prava imaju fotografi, a koliko njihove medijske kuće ili agencije, smije li se objaviti i kakve su konzekvence? O tome će raspravljati fotografi Lucija Očko, Vedran Metelko i Sanjin Strukić, kantautorica Anna Moor, a moderirat će ga osnivač portala muzika.hr, Edo Plovanić.

event: www.facebook.com/events/266749015987888

Headoneast - Muzika Izvor: Društvene mreže

Fedde Le Grand, 13. 10.

Coke Studio donosi nastup svjetske DJ zvijezde Fedde Le Granda. Njegovi kreativni taktovi, melodije i ritmovi okružuju nas svakodnevno, a predanost glazbi i nepokolebljiva strast prema plesnom podiju čine ga važnim faktorom svjetske elektroničke scene.

Još 2006. godine privukao je globalnu pozornost hitom Put Your Hands Up For Detroit kojim je udahnuo svježinu u ustajalu house scenu. Sve traženiji je zbog vještina remiksiranja, a njegov talent prepoznale su mnoge glazbene superzvijezde poput Madonne, Coldplaya, Robbieja Williamsa, Mobyja i Fatboy Slima.

Kao jedan od najdosljednijih muzičkih talenata, Fedde le Grand demonstrira sposobnost da se bez napora neprimjetno kreće između mainstream hitova i oštrijih underground zvukova. Diljem svijeta stotine tisuća svjedočile su efektnim nastupima uživo, među ostalim i na najvećim festivalima kao što su Coachella, Ultra, Global Gathering, Mysteryland i Tomorrowland, a ostala je zapamćena i njegova rezidencija u londonskom Ministry of Soundu.

U glazbeno-vizualnom spektaklu 13. listopada u Petom Kupeu će uz puno iznenađenja i vrhunskih beatova nastupiti i Vonn Z i VSNA.

event: www.facebook.com/events/638025725082598

Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Paula Tape, 14. 10.

Kad svoje glazbeno putovanje počnete kao bubnjarica u metal i indie bendovima, jasno je da vam je ritam u krvi. Strast prema poliritmičnim zvukovima odvela je Paulu Tape i u svijet elektroničke glazbe.

Ova čileanska DJ-ica i producentica poznata je po svom odabiru i perkusivnim setovima koji povezuju zamršene ritmove i eklektične zvukove. Takav joj je pristup otvorio vrata etiketa kao što su Rhythm Section i Permanent Vacation. Paula Tape preselila je u Milano gdje i dalje razvija strast prema skrivenim draguljima, i to angažmanom na etiketi Tempo Dischi, posvećenoj talijanskim reizdanjima rariteta.

Upravo zato su je Ilija Rudman i Antonio Zuza odabrali za gošću sljedećeg Imogenovog eventa 14. listopada. Sve troje jamče večer punu uzbudljive i neodoljive glazbe u Petom Kupeu.

event: www.facebook.com/events/805000371628361

Paula Tape - Astroturismo Izvor: Društvene mreže

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Imogen w/ Paula Tape, Ilija Rudman & Antonio Zuza (14.10.2023., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Mirjana Vidić i Goran Zrnčić.