9. travnja

Vodimo vas na koncert Gustafa u Saxu

07.04.2022 u 17:15

Bionic
Reading

Sinonim za kvalitetnu istarsku 'štalu', Gustafi, nakon 10 godina vraćaju se u Sax. Koncert će se održati u subotu, 9. travnja s početkom oko 22, dok će se klub otvoriti u 20 sati

Naši su nastupi za mene više od pukog koncerta. To je ritual, terapija i relax u jednom. Oslobađanje od svih stresova i negative koja nas svakodnevno okružuje. Nastupi u Zagrebu za nas su nešto posebno, uvijek dovoljno ljudi, predobro raspoloženih i k tome svi su fanovi i poznavatelji naše glazbe. Kud ćeš bolje! Naša publika u Saxu neće čuti ništa novo, niti im to treba. Jer mi ćemo, kao da nam je to prvi put, svirati i Katarinu i Kadi su ta vrata i Jesen i Žminjku, Kurijeru… - sve! Opet ćemo se stopiti u jedno, i mi i publika, u hrpu znojnih tijela s jednim srcem. Ekstaza za pamćenje, rekao je Edi u šali ususret koncertu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu te u Klubu studenata Istre 'Mate Balota', koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godine postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, ulaznice će na dan koncerta koštati 90 kuna.

Gustafi su glazbeni sastav kojeg su 1980. u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom Gustaph i njegovi dobri duhovi. Krajem godine, točnije 27.12. održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup na dan koji od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, izdali su pet godina kasnije. Gustafi su prepoznatljivi po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom, te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala, a zašto je tomu, pokazat će i ovaj put u Saxu. Od originalne postave ostali su autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja. S albumom F.F. 2007. su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album. Svoj posljednji studijski album “Maneštra” izdali su u prosincu 2015.

Program je sufinanciran putem Natječaja 'Jer svirati se mora 2' provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Gustafe u Saxu (subota, 9. travnja s početkom oko 22 sati), a dobitnici su Alma Segulin i Jelena Bleiziffer.