29. rujna

Vodimo vas na koncert Damira Imamovića u Kerempuhu

25.09.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Damir Imamović krajem rujna promovira novi album u Kerempuhu!

Nakon londonske koncertne premijere hvaljenog albuma 'The World and All That It Holds', koji je izdao proslavljeni Smithsonian Folkways, Damir Imamović stiže prvi put u zagrebačko kazalište Kerempuh! Datum za pribilježiti je 29. rujna (petak). Poseban ograničeni kontingent early bird ulaznica po cijeni od 20€ može se kupiti do kraja lipnja isključivo na blagajni kazališta Kerempuh, nakon čega cijena raste na 24€. Tada će se moći kupiti i na blagajni i online preko web stranice kazališta. Ako ulaznica ostane i na dan koncerta, na blagajni kazališta će koštati 28€.

Radno vrijeme blagajne Kerempuha:

  • Utorak – Subota 10:00 – 20:00
  • Nedjelja kad ima predstave 17:00 – 20:00
  • Ponedjeljkom i blagdanom blagajna ne radi!

Odrastajući u porodici sevdalijskih bardova (Zaim Imamović djed, Nedžad otac), Damir rano upoznaje svijet tradicionalne muzike. Na svoj vlastiti sevdalijski put kreće početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum. Prvi album snima 2006., nakon čega slijedi serija nastupa u BiH i regiji. Kasnije će ga turneje voditi diljem Evrope, do Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Surađuje s glazbenicima kao što su Eric Vloeimans, Greg Cohen, Ivana Đurić, Bojan Z, Vlatko Stefanovski, Ivan Mihajlović, Nenad Kovačić, Vlado Kreslin, Derya Türkan, Jadranka Stojaković, Frenkie, Jelena Popržan, Vasil Hadžimanov. Radio je s producentima kao što su Chris Eckman ('Dvojka', Damir Imamović Sevdah Takht, The Glitterbeat Records, 2016.) i Joe Boyd i Andrea Goertler ('Singer of Tales', Damir Imamović feat. Greg Cohen, Derya Türkan & Ivana Đurić, Wrasse Records, 2020.). Ove godine je izdao album 'The World and All That it Holds' u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom. Damirov istraživačko-edukacijski rad stoji u temelju njegove glazbene aktivnosti. U okviru vlastitog projekta SevdahLab, držao je predavanja i radionice širom svijeta. U Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu, 2015. postavlja veliku multimedijalnu izložbu 'Sevdah, umjetnost slobode', a godinu kasnije objavljuje prvu povijest sevdalijske glazbe po imenu 'Sevdah' (Vrijeme, 2016.) koja je prevedena i na engleski. Pored nastupa, istraživanja i pisanja o sevdahu, Damir je aktivan i kao autor glazbe i tekstova. Piše za kazalište, film, video igre, kao i za druge izvođače. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja između ostalih i 'Najbolji umjetnik Europe' na dodjeli 'Svjetskih glazbenih nagrada za 2021.' u organizaciji britanskog glazbenog magazina Songlines. Imamović će ovom prilikom nastupiti sa svojim sjajnim bendom u sastavu: Nenad Kovačić (perkusije), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bas).

Web: http://damirimamovic.com/

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za koncert Damira Imamovića u Kerempuhu (29. rujna), a dobitnici su Tanja Vicković i Nevena Miljuš.