20 milijuna dolara po sezoni

'Uvod u anatomiju': Je li zbog zvijezde serije ostatak glumica dobio otkaz

23.03.2018 u 13:40

Bionic
Reading

Glumicu Ellen Pompeo u seriji 'Uvod u anatomiju' gledamo punih 14 godina otkako je emitirana prva epizoda te je postala zaštitno lice ove medicinske drame. Nedavno je obnovila ugovor s produkcijom za još dvije sezone, čime je postala i najbolje plaćeno lice u toj seriji. Istovremeno sa seta je otišlo nekoliko ženskih kolegica pa su mnogi zaključili kako je tome najviše kumovala njezina povišica

Produženje ugovora na još dvije godine i ostanak na setu serije 'Uvod u anatomiju' pretvorio je nedavno Ellen Pompeo u najbolje plaćenu televizijsku zvijezdu koja će po sezoni zarađivati 20 milijuna dolara. Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta na ovoj prestižnoj listi, ovo je i više nego velik skok i uspjeh.

Mnogi su joj zbog toga čestitali i pokazali ponos, no bilo je i onih koji su pisali kako je visina njezina honorara uvelike utjecala na odlazak nekoliko ženskih kolegica iz serije. Nagađalo se kako su Jessica Capshaw i Sarah Drew napustile seriju jer produkcija nije imala dovoljno novca da i njih isplati.

  • +2
Ellen Pompeo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'To, apsolutno nije istina. Ja nisam uključena u takve odluke. Međutim postoji nekoliko problema s nadolazećom sezonom. Jedan od takvih je i kreativnost koja se zahtjeva od kreatora serije kako bi gledateljima ponudili nove priče koje će ih zaintrigirati. Naravno da je uvijek teško kad ljudi odlaze, koji god da razlog stoji iza toga', objasnila je Pompeo u svom posljednjem razgovoru, tijekom gostovanja u showu Ellen DeGeneres.

Tom prilikom progovorila je i o ohrabrujućem primjeru koji šalje milijunima žena zbog povišice koju je kako kaže i više nego zaslužila.

  • +3
Serija 'Uvod u anatomiju' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ponekad morate proći kroz bolne stvari i teške trenutke da biste ljudima bili primjer. Nakon članka koji je izašao o meni u magazinu The Hollywood reporter, mnogo mi se žena obratilo i podijelilo sa mnom svoje priče o uspjehu. To me toliko ganulo. Mislim da se mi žene ponekad ustručavamo pitati, radije ostajemo tihe jer su nas tako učili. Baš zato smatram da je došlo vrijeme da se to promjeni, da potaknemo jedna drugu. Da si budemo međusobna potpora', kazala je 48-godišnja glumica.

'Možda je to samo katolički duh u kojem sam odgajana ili je kod svih žena tako, ali jednostavno nikad ne želite ispast prepohlepni. S druge strane jedan muškarac ne bi imao problem tražiti gotovo 600 tisuća dolara po epizodi. Za njih je to sasvim normalno. Mi se prvo moramo konzultirati s prijateljicama, provjeriti tražimo li previše i hoćemo li ispasti umišljene', zaključila je slavna Amerikanka.