O OBITELJSKOJ TRAGEDIJI

Unuka Grace Kelly oca je izgubila kada su joj bile samo četiri godine: Charlotte Casiraghi i danas nosi duboke ožiljke i traume zbog toga

01.05.2022 u 20:15

Bionic
Reading

Monegaška princeza Charlotte Casiraghi, lijepa unuka Grace Kelly otvoreno je u svom posljednjem razgovoru sa za francuski magazin Les Inrocks progovorila o obiteljskoj tragediji, preranoj smrti svog voljenog oca Stefana Casiraghija

Bile su joj tek četiri godine kada je njezin otac, Stefano Casisaghi preminuo u tragičnoj nesreći na moru, tijekom regate u Monaku. Inače iskusni jedriličar, tog je listopada 1990. iza sebe ostavio suprugu Carolinu od Monaca, te troje djece- tada šestogodišnjeg Peirea, četverogodišnju Charlotte te najmlađu, trogodišnju Andreu.

Bol je to koja je cijelu obitelj godinama proganjala. Teška trauma koja je ostavila ožiljke i na princezi Charlotte. ‘Bile su to strašne emocije. Kada si kao dijete suočen s takvom brutalnom smrti nekog sebi bliskog, ništa više ne uzimaš za zdravo za gotovo’, rekla je danas 35-godišnja Charlotte pa dodala:

‘Često sam se pitala zašto mi se to sve događa i zašto sam ja u svome tijelu da to sve moram proživljavati’. Otkrila je potom što joj je pomoglo da prevlada težak gubitak.

  • +4
Charlotte Casiraghi Izvor: Profimedia / Autor: MCC / Spread Pictures / Profimedia

‘Put do prevladavanja gubitka bio je dug. Knjige su mi pomogle’, istaknula je lijepa monegaška princeza.

‘Gubitak kondenzira sve strasti i emocije. Je li moj otac stalno prisutan u mom životu? Da naravno. Gubitak nas tjera da crpimo svoju hrabrost da prevladamo sam strah od gubitka. Možda mi je otac taj koji mi je dao ovu hrabrost. Bio je vrlo hrabra osoba’, rekla je pak prije nekoliko godina.

Podsjetimo, Charlotte danas živi daleko od kneževine. Baš kao i njezina majka koja je kao udovica otišla s dvora živjeti u Provansu, Charlotte je svoj mir i obiteljski život također pronašla u Francuskoj. Živi sa suprugom Dimitri Rassam, inače filmskim producentom te dvoje djece. Sina Raphaela dobila je s bivšim partnerom Gadom Elmalehom, dok sa sadašnjim suprugom ima Balthazara.