u 83. godini

Umro je Ryan O'Neal, glumac iz filma 'Ljubavna priča'

08.12.2023 u 23:49

Bionic
Reading

Američki glumac Ryan O'Neal napustio nas je u 83. godini života, javlja The Hollywood Reporter

Velikan Hollywooda Ryan O'Neal umro je u 83. godini, objavio je njegov sin Patrick na Instagramu rastuživši sve filmoljupce. O'Neal se proslavio 70-ih godina, a zadnjih dvadeset godina bolovao je od leukemije i raka prostate.

Legenda se proslavila ulogom u filmu 'Ljubavna priča' uz Ali MacGraw, a za tu je ulogu 1971. godine i osvojio nominaciju za nagradu Oskar.

Glumac je preminuo danas, što je objavio njegov sin Patrick, slavni sportski novinar.

'Kao ljudsko biće, moj otac je bio velikodušan kao što i jest. I najsmješnija osoba u svakoj sobi. I najzgodniji jasno, ali i najšarmantniji. Smrtonosna kombinacija. Volio je nasmijavati ljude. To mu je uglavnom cilj. Bez obzira na situaciju, ako se mogla naći šala, on ju je zakucao. Stvarno je želio da se smijemo. I svi smo se smijali. Svaki put. Bilo nam je zabavno. Zabava na suncu', napisao je u emotivnom postu oprostivši se od oca.

Sedamdesetih je glumac ostvario zapamćene uloge u holivudskim filmskim klasicima poput 'Mjesec od papira', 'Oliverova priča' i 'Barry Lyndon'. Prije toga, glumio je u više od 500 epizoda serije 'Gradić Peyton' u kojoj je igrao ulogu Rodneyja Harringtona.

Ryan O'Neal Izvor: Profimedia / Autor: Adam Orchon Collection / Everett / Profimedia