IZGUBIO BITKU S BOLEšću

Umro je Jasmin Stavros

04.05.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Popularni pjevač izgubio je bitku s teškom bolešću u dobi od 68 godina. Iza njega ostali su supruga Žarka te sinovi Milo i Krešo

Glazbenik Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina, potvrdio je za Jutarnji list njegov menadžer Ljubo Šeperić. Borio se s rakom kostiju, a posljednjih nekoliko tjedana liječio se u KBC-u Rebro.

  • +3
Jasmin Stavros Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Za njegovu bolest saznalo se sredinom ožujka, kada je zbog bolova u leđima otišao u bolnicu, a otkad je dobio dijagnozu, nalazio se na bolničkom liječenju. Krenulo je sve od čira na dvanaestercu te su ga operirali u Karlovcu. Nakon toga su ga pustili kući, međutim počela su ga konstantno boljeti leđa. Zatim su ga odveli u Vinogradsku bolnicu, u kojoj su mu ustanovili opaku bolest.

Nakon Vinogradske, prebacili su ga u KBC Rebro te je podvrgnut terapiji zračenjem. Ondje je prebačen na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika. No stanje mu se zakompliciralo te je prebačen na Jordanovac. Nažalost, mnogima omiljeni glazbenik izgubio je životnu bitku.

'Kralja zabave' bolest je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Živio je u selu izvan Zagreba, u miru i skladu s prirodom, a bio je poznat po umjerenoj prehrani i bavljenju sportom. Uživao je u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće te odlascima u crkvu.

Jasmin Stavros, rođen je kao Milo Vasić, a pamtit će se po brojnim hitovima poput 'Umoran sam', 'Dao bih sto Amerika', 'Kad se prijatelji rastaju'... Iza njega je pet desetljeća na estradi i prošao je sve - dugo je održavao i po 120 koncerata godišnje, a tek posljednjih godina smanjio je tempo na gotovo deset puta manje... Karijeru je započeo kao bubnjar, a bio je i ostao poznat po profesionalnosti i susretljivosti prema medijima.