vikend preporuke

U potrazi ste za novim serijama? Tončica Čeljuska otkrila nam je što ona gleda

23.10.2021 u 19:18

Bionic
Reading

Ako imate osjećaj da ste već odgledali sve serije i filmove koji vrijede, moguće je da prolazite kroz kratku 'krizu'. Premda vjerojatno ne provodite čitave dane pred ekranom, dobro je imati uvijek nešto novo spremno za gledanje. Dugogodišnja HTV-ova novinarka, urednica i voditeljica, koju gledatelji i ove sezone mogu pratiti u talk showu 'U svom filmu', velika je ljubiteljica serija, a dala je svoj popis onoga što se isplati pogledati

Iako je studirala ekonomiju i književnost, Tončica Čeljuska u novinarstvo se zaljubila na Radiju 101, nakon čega je izgradila zavidnu karijeru na HRT-u. Prije nekoliko godina završila je edukacijski program i postala life coach. Kad nema obaveza, voli čitati duhovnu literaturu, dobre romane, putovati, slušati glazbu svog omiljenog talijanskog opernog pop trija Il Volo, a obožava i gledati serije. Izdvojila je neke koje su je osvojile.

  • +4
Tončica Čeljuska Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Južni vetar

'Srpska serija režisera Miloša Avramovića s Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi zauzima bez konkurencije prvo mjesto na mom popisu najboljih TV serija. Iako se bavi temom kriminala, konkretno beogradskom narkoscenom, što u pravilu nije tema koju bih na prvu odabrala - na seriju sam se u prvoj epizodi doslovno zakačila. Riječ je o sjajno postavljenoj društveno-socijalnoj drami s elementima akcije u kojoj su junaci toliko suptilno postavljeni u izuzetno uzbudljivoj priči da je to pravo remek-djelo televizijskog stvaralaštva. Glumci koji nose ključne uloge, poput Dragana Bjelogrlića, Nebojše Glogovca, Bogdana Diklića, Srđana Todorovića i Mikija Manojlovića, svojim imenima dovoljno govore, no ipak je najbolja uloga upravo glavni glumac, najmlađi od svih, Miloš Biković, koji je svojom glumom apsolutno dorastao, pa čak i prerastao ovu plejadu velikana u seriji. Glavni lik kojeg igra, Petar Maraš, po mom sudu spada u najmarkantnije likove u povijesti ovdašnjih TV serija', kaže Tončica.

Izvor: Društvene mreže

Mentalist

'Druga serija koju godinama volim pogledati je 'Mentalist'. Ovdje mi je također glavni adut glavni glumac Simon Baker. Serija je snimana osam sezona, svaka epizoda je novi case, a glavni lik Patrick Jane pomoću svog dara uvijek ide korak ispred forenzičarskih analiza i svojih kolega. On kriminalcima složenih profila i poremećenih umova postavlja sofisticirane umne zamke koje navode svjedoke i osumnjičene da razotkriju činjenice kojih ni sami nisu svjesni. Kroz seriju se može puno toga i naučiti o ljudskoj psihologiji, o govoru tijela i ponašanju kada je čovjek kriv.'

Izvor: Društvene mreže

Razvratnik

Australska dramedija 'Razvratnik' (Rake) također je nešto što urednica i voditeljica HTV-ove emisije 'U svom filmu' obavezno prati.

'Odličan glavni glumac Richard Roxburgh (Van Helsing, Mission: Impossible 2) tumači razvratnika Cleavera Greenea, briljantnog, ali autodestruktivnog odvjetnika. Volim taj pomalo uvrnuti australski smisao za humor, nešto posve drugačije, sasvim druga kultura. Glavni lik potpuno je neobuzdan, porocima sklon odvjetnik, antijunak pun cinizma, najokrutniji prema sebi, kojem na koncu sve oprostite jer ga rese briljantan um i neizmjeran talent za ono što radi. Kada je serija ili film u pitanju, uvijek me privuče kao prvo glavni glumac, što je slučaj u svim ovim serijama, a dobar scenarij onda je dodatak', rekla nam je na kraju.

Izvor: Društvene mreže