U CENTRU GERVAIS

U Opatiji održan koncert 'Samo jednom se ljubi' - sjećanje na Ivu Robića

28.02.2020 u 23:03

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija, u sklopu projekta Glazbeni dani HRT-a 2020., sjeća se legendarnog Ive Robića koncertom 'Samo jednom se ljubi'

Naime, 9. ožujka bit će 20. obljetnica smrti Ive Robića, pjevača i autora koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako je impresivna i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća.

  • +5
Koncert 'Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića' Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Neke od najpoznatijih hitova legendarnog Mister Morgena, baš u njegovoj Opatiji, izvodili su sinoć zmeđu ostalih i Goran Karan, Marko Tolja, Jacques Houdek, Nika Turković, Dražen Turina Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, na koncertu u dvorani Gervaisa mogli su se čuti neki od najpoznatijih najpoznatijih hitova, a kojih se još i danas sjećamo u izvedbi vrsnoga interpreta Ive Robića: 'Samo jednom se ljubi', 'Tebi grade moj', 'Ta tvoja ruka mala', 'Zbog čega te volim', 'Golubovi', 'Jabuke i trešnje', 'Jesenska ruža', 'Stranci u noći', 'Sedamnaestogodišnjoj', 'Tiho plove moje čežnje', 'Ching-Ching-Ching', 'More, moje Jadransko more', 'Moja mala djevojčica', kao i neizostavni 'Morgen« i 'Serenada Opatiji'.