tužna vijest

Preminula majka nogometnog izbornika Zlatka Dalića

20.05.2023 u 17:07

Bionic
Reading

U Livnu je u subotu preminula majka izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Kata Dalić. Posljednji ispraćaj majke hrvatskog izbornika predviđen je za nedjelju na groblju Sv. Mihovila na Gorici u Livnu od 16 sati

Kata Dalić prije nekoliko dana je puštena iz bolnice, jer joj se stanje pogoršalo i željela je umrijeti u svojoj kući sa svojim najbližima, donosi Večernji list. Prije dva dana je posljednje trenutke sa svojom majkom došao provesti i izbornik Zlatko Dalić zbog čega je propustio okupljanje izbornika reprezentacija u Dohi.

Bila je najvatrenija navijačica svog sina. 'Ja obično prvo poluvrijeme hodam i izlazim vani, drugo se nekako smirim. Ali kad je igrao, nisam nikad voljela gledati. Bojala sam se da ga netko ne udari, pa kako bih se ja onda osjećala', izjavila je ranije Kata Dalić za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, prije manje od godinu dana, 31. svibnja 2022. godine u 92. godini života je preminuo otac Zlatka Dalića, Ivan Dalić, koji je dan kasnije bio sahranjen u Livnu na istom groblju. Za tu je vijest izbornik doznao uoči početka Lige nacija.

  • +3
Zlatko Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Zlatku i cijeloj obitelji Dalić izražavamo najdublju sućut te izborniku poručujemo kako je cijela nogometna obitelj uz njega u ovom teškom trenutku. Zlatka svi poznajemo kao osobu koja je izuzetno privržena obitelji i stoga ne čudi da je posljednje tjedne proveo uz majku. Koliko god ovakav odlazak bio bolan, vjerujemo da izbornik može pronaći utjehu u godinama koje je Kata doživjela, a pritom svjedočila odrastanju svoje vrijedne i poštene djece, Mladenke, Mirana i Zlatka, kao i uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije kojima se izuzetno radovala. Neka Kata počiva u miru Božjem', poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.