TUŽNA VIJEST

U 88. godini života preminuo Little Richard, jedna od najvažnijih osoba za razvoj rock'n'rolla

09.05.2020 u 16:41

Bionic
Reading

Da je rock'n'roll zvijezda preminula, za magazin Rolling Stone potvrdio je glazbenikov sin Danny Penniman. Uzrok smrti još uvijek nije poznat

Little Richard, rođen kao Richard Wayne Penniman, zvijezda rock'n'rolla, preminuo je u 88. godini života, kako je za magazin Rolling Stone potvrdio njegov sin Danny Penniman, dok je njegov basist Charles Glenn za TMZ otkrio kako je glazbenik bio bolestan posljednja dva mjeseca.

Little Richard - Good Golly, Miss Molly Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Uz njega, u njegovom domu u Tennesseeju, bili su njegovi brat i sestra kao i sin. Uzrok smrti još uvijek nije poznat. Ovaj glazbenik smatrao se jednom od najvažnijih osoba za razvoj rock'n'rolla i američke pop glazbe 20. stoljeća.

Rođen kao treće od dvanaestero djece Leve Mae i đakona Charlesa Buda Pennimana, od malih je nogu pokazivao interes za glazbu, a već kao tinejdžer napustio je školu kako bi se priključio putujućim glazbenicima. Svojim talentom ubrzo je privukao pažnju glazbenih producenata te je već 50-ih godina prošlog stoljeća snimio niz velikih hitova, poput 'Tutti Frutti', 'Long Tall Sally', 'Lucille' i 'Good Golly Miss Molly'. 

Problemi sa zdravljem pojavili su se 2013. kada je preživio srčani udar, a liječnici su mu tada rekli da mu je život spasilo to što je popio aspirin. On sam bio je uvjeren kako ga je od smrti spasio sam Isus.