SLAVNA GLUMICA

U 66. godini preminula nekadašnja Bondova djevojka

04.01.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Tanyu Roberts su mlađe generacije pamte u humorističnoj seriji 'Lude sedamdesete', a nešto stariji sjećaju je se iz američke akcijske komedija 'Čarlijevi anđeli' s kraja sedamdesetih. Preminula je u 65. godini. Uzrok smrti za sad je još nepoznat

Glumica se srušila u svom domu na Hollywood Hillsu na Badnjak te je hitno prebačena u bolnicu te je stavljena na respirator, a preminula je u subotu. Njezina smrt nije povezana s Covidom-19, a prije nego je završila u bolnici Tanya Roberts (65), javljaju američki mediji, bila je 'savršeno zdrava'.

Bila je poznata kao Bondova djevojka Stacey Stutton. Godine 1985. glumila je uz Rogera Moorea u filmu 'A View to Kill', a između 1980. i 1981. bila je dio serije 'Čarlijevi anđeli'. Poznata je i po tome što je glumila Midge Pinciotti, majke crvenokose Donne u hit seriji 'Lude sedamdesete' uz Ashtona Kutchera i Milu Kunis. Napustila je seriju kako bi se posvetila bolesnom suprugu scenaristu Barryju Roberts koji je preminuo 2006. Par je bio u braku 32 godine i nisu imali djece.

Roberts je rođena kao Victoria Leigh Blum u listopadu 1955. u New Yorku, a prije nego što je započela glumačku karijeru bavila se modelingom. Iako je karijeru započela kao model u oglašavanju raznih proizvoda poput lijekova protiv bolova, pasta za zube, boja za kosu i sunčanih naočala, uvijek je željela uspjeti kao glumica, što joj se ostvarilo nakon uloge u filmu o Jamesu Bondu. Nakon toga nastavila je nizati uloge u filmovima poput Body Slam, Twisted Justice, Purgatory i Legal Tender.

  • +3
Tanya Roberts Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia