OČARAO PUBLIKU

Turski zavodnik karijeru je započeo kao model, a sad je zvijezda Netflixove serije 'Krojač'

07.08.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Nova serija 'Krojač' (The Tailor) očarala je publiku diljem svijeta. Turska serija prati krojača koji je naslijedio obiteljski posao od svog pokojnog djeda, kojeg glumi zgodni Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy, koga nerijetko nazivaju turskim Robertom Pattinsonom, dolazi iz skromne obitelji i rođen je u Istanbulu. Po majci, umirovljenoj računovotkinji, vuče bošnjačko podrijetlo, a po ocu, umirovljenom tokaru, bugarsko. Odrastao je u Avcilaru, radničkom naselju u zapadnom dijelu Istanbula. Prije glume htio je postati košarkaški trener. Satove glume pohađao je u školi 'Ala Algan'.

Taj 32-godišnjak je prije glumačke karijeru počeo kao model. Proslavio se u Turskoj ulogom Emira Sarrafoğlua u seriji 'Djevojka imena Feriha' od 2011. do 2012. godine. Prije toga je snimio film sličan hitu 'Top gun', pod nazivom 'Anadolu Kartallari', koji je inače jedan od blockbustera turskog box officea 2011. godine.

Imao je vrlo uspješnu karijeru pojavljujući se u nekoliko drugih turskih TV serija, poput 'Strasti Orijenta', 'Izgubljena čast', 'Nebo i zemlja'.

Izvor: Društvene mreže

U prošlosti je nagrađivan za svoj talent i među ostalim je nagrađen medaljama za izvrsnost za najutjecajnije osobe u svijetu u 2014. godini na području umjetnosti, glazbe i kazališta. Turski mediji svojedobno raspisali su se i o navodnoj milijunskoj ponudi koju je Çağatay dobio za ulogu u jednom filmu, ali ju je on odbio radi snimanja serije 'Medcezir' (za tu ulogu je dobio nagradu na Međunarodnom festivalu dramskog programa za najboljeg glumca u seriji).

Imao je i problema sa zakonom. 2013. je navodno bio među 30 turskih glumaca koje je istanbulska policija za narkotike privela zbog istrage o drogama. Osuđen je za zločin, ali je 2019. kazneni sud ukinuo njihovu optužbu za 'trgovanje drogom'. Zgodna zvijezda ima 9 milijuna pratitelja na Instagramu, ali ondje nije previše aktivan. Obično objavljuje najave i postignuća.

Kad je riječ o njegovom ljubavnom životu, do nedavno je bio u dugogodišnjoj vezi s Duygu Sarışın. Hodali su oko 3 godine. CNN Turkey izvijestio je tada da Sarışın nije željela svoju vezu živjeti iza zatvorenih vrata, pa je prekinula s njim i napustila kuću u kojoj su skupa živjeli. Prije nje je bio u vezi s Serenay Sarıkayom s kojom je glumio u seriji 'Medcezir'.

'Ne vjerujem u ljubav, nego u odanost. Ako mi djevojka i ne vjeruje čim me upozna, to se promijeni jer shvati da sam jako odan', izjavo je Ulusoy svojedobno.

Osim glume, voli sport. U intervjuu iz 2014. rekao je za GQ Turkey da je strastveni ljubitelj košarke te da je igra u slobodno vrijeme. Također je igrao nogomet kao dijete i rekao je da još uvijek prati taj sport. Bavi se i filantropijom.