USPJEH JE BIO ZAGARANTIRAN

Tri generacije holivudskih zvijezda: Nazivaju ih kraljevskom obitelji glumačkog svijeta, a upravo u njoj odrastala je Dakota Johnson

25.07.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Danas je Dakota Johnson jedna od najtraženijih holivudskih glumica, stoga i ne čudi da se filmaši otimaju za nju. Sve to ne treba ni najmanje čuditi, jer ona je odavno pokazala da jabuka ne pada daleko od stabla, kao i da su se najbolji dijelovi njezinih roditelja, bake, ali i očuha, spojili upravo u njoj, zbog čega je i postala ono što jest

Dakota Johnson rođena je vjerojatno u jednoj od najpoznatijih glumačkih obitelji, onoj koju, sasvim opravdano, zovu ‘kraljevskom obitelji u glumačkom svijetu’. Odrastanje u takvom okruženju dalo je od samog početka naznaku da će i sama krenuti stopama svojih predaka, kao i da će pokušati napraviti puno više i ostaviti puno veći trag u svjetskoj kinematografiji.

No počnimo od početka i pobrojimo sve glumce u njezinoj obitelji. Majka Dakote Johnson je Melanie Griffith, glumica koje se i dandanas mnogi najradije sjećaju po ulozi Tess McGill u filmu Zaposlena djevojka iz 1988. godine, a koja joj je donijela Zlatni globus, ali i nominaciju za Oscara. Nakon toga snimila je mnoge filmove, kao i televizijske serije, no posljednjih godina poznatija je po svojim brojnim estetskim zahvatima nego po zapaženim ulogama.

  • +14
Dakota Johnson s obitelji Izvor: Profimedia / Autor: LUCY NICHOLSON / AFP / Profimedia

Prvu ulogu na filmu Dakota je dobila upravo u filmu u kojem je glumila njezina majka, a koji je pak režirao njezin očuh, s kojim je i danas iznimno bliska, Antonio Banderas. Riječ je naravno o filmu Ludi u Alabami’, u kojem je glumila i s mlađom polusestrom Stellom Banderas.

‘Glumila sam maminu kćer, a u filmu je bila i moja mlađa seka Stella Banderas. Bila je to baš obiteljska stvar, no ja sam sve shvatila jako ozbiljno’, rekla je Dakota i dodala: ‘Nakon te prilike nisam snimala ništa dok nisam napunila 18 ili 19 godina. Da se mene pitalo, odavno bih napustila školu i počela glumiti, no moji su roditelji zahtijevali da prvo maturiram. To je zapravo bilo ironično jer sam upravo zbog njih prvu polovicu života provela školujući se kod kuće. Prvi put sjela sam u školske klupe s 11 godina u San Franciscu, u kojem je moj otac snimao seriju ‘Nash Bridges’.’

Dakota je rođena u braku Melanie Griffith s Donom Johnsonom, glumcem koji je započeo karijeru još krajem 60-ih godina prošlog stoljeća te snimio brojne filmove i televizijske serije, no publika ga se i danas najradije sjeća po ulozi Jamesa Sonnyja Crocketta iz hit serije 80-ih Poroci Miamija. Za tu ulogu nagrađen je Zlatnim globusom, kao i nominacijama za Emmy.

Tippi Hedren, Melanie Griffith, Don i Dakota Johnson Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

On i Melanie upoznali su se kada je njoj bilo tek 14 godina, a prvi put vjenčali su se 1976. godine. Tada im je brak izdržao tek šest mjeseci, a drugu su šansu svojoj ljubavi odlučili dati 1989. godine, kada se rodila i Dakota, izdržavši ovoga puta sedam godina prije negoli su potpisali papire za razvod.

Tippi Hedren i njezini kućni ljubimci Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A ljubav prema glumi Dakota je naslijedila i od svoje slavne bake, majke Melanie Griffith, Tippi Hedren. Ona je isprva bila manekenka, a svjetsku slavu stekla je nakon što ju je Alfred Hitchcock angažirao za svoje kultne ‘Ptice’. Ono po čemu je, osim glume, Tippi bila poznata njezina je opčinjenost lavovima i tigrovima, koje je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća imala kao kućne ljubimce, a koji su s njom glumili u jednom od najopasnijih filmova za snimanje - ‘Urlikanje’.

U tom su filmu, uz Tippi, glumili njezin bivši suprug Noel Marshall, kao i Melanie Griffith, koja je, nakon što ju je ugrizla jedna od divljih mačaka na setu, morala ići na operaciju da joj se rekonstruira lice.

I zadnji, no ništa manje važan u životu Dakote Johnson njezin je bivši očuh Antonio Banderas, glumac koji je s njezinom majkom proveo 20 godina u braku. Iako su se njih dvoje 2015. razveli, Dakota ga i dalje smatra ocem, zove ga od milja ‘papi’ i njegovo joj je mišljenje iznimno važno.

‘Zahvalna sam na roditeljima, ali i ludom životu koji sam imala. Ovakva sam kakva jesam zbog toga kako su me odgojili’, rekla je svojedobno Dakota, najbolje opisujući svoju obitelj.