najoriginalnije mjesto za doček nove godine

Tri bine, jedan grad: Stereo MC's, Belan & Fiumensi, Cubismo, Sassja i Kristijan Molnar Novu će dočekati u Šibeniku

30.12.2019 u 14:25

Bionic
Reading

Glavna pozornica ovogodišnjeg Dočeka smjestila se na najljepšem šibenskom trgu - Trgu Republike Hrvatske, uz UNESCO-vu ljepoticu, katedralu sv. Jakova, gdje će Šibenčane i njihove goste u Novu uvesti britanske legende - Stereo MC's. U Perivoju Roberta Visianija, publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-eva u regiji - Kristijan Molnar

Još uvijek nije kasno za donijeti odluku gdje dočekati Novu godinu. U Šibeniku će u isto vrijeme na tri različite lokacije Šibenčani i njihovi gosti ući u novo ljeto.

Stereo MC's, britanske legende hip-hop i elektroničke dance glazbe, glavni su izvođači centralne pozornice koja se ove godine smjestila uz šibensku ljepoticu, Katedralu sv. Jakova. Ovaj je dvojac prisutan na glazbenoj sceni od sredine osamdesetih, a planetarnu popularnost stekao je hitom Connected koji danas ima kultni status. Čast da zagrije publiku pripala je energičnoj Sassji koja kombinacijom reggaea, duba, dancehalla i britkih tekstova osvaja publiku, a na dočeku u Šibeniku, nakon kraće koncertne stanke, predstavit će i nove singlove.

Vrhunska svirka domaćih izvođača garancija je dobre zabave u Perivoju Roberta Visianija. U najluđu noć u godini publiku će uvesti omiljeni šibenski gosti, Neno Belan & Fiumensi, a nakon poznatih Belanovih hitova, od Đavola pa naovamo, prve sate nove 2020. vrućim će afro i kubanskim ritmovima i latino jazzom rasplesati Cubismo.

Novogodišnja destinacija svih ljubitelja klupske glazbe bit će Mala loža, na kojoj će za DJ pult stati jedan od uspješnijih DJ-eva regije, Kristijan Molnar kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat.

Žanrovskom lepezom kvalitetnih izvođača kao i festivalskim konceptom dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, Šibenik potvrđuje status prijestolnice urbane koncertne scene i najoriginalnijeg mjesta za doček nove godine.