Peter Phillips

Tko je samozatajni bratić princa Williama, kojeg se naziva 'njegovim ramenom za plakanje'?

25.04.2024 u 06:45

Bionic
Reading

Princ William i Peter Phillips pravi su tim, a najstariji bratić već je više puta pokazao da se prijestolonasljednik na njega može osloniti. Bio mu je podrška u svim važnim životnim odlukama, kao i u ovoj da svoje vrijeme posveti Kate Middleton, supruzi koja se liječi od karcinoma

Princ William nedavno se vratio svojim dužnostima nakon uskršnjih praznika koje je prvi put proveo bez oca donijevši odluku da će ih sa suprugom Kate Middleton i njihovo troje djece provesti u Norfolku. Nakon šokantnih vijesti da su i kralj Charles III. i Kate Middleton dobili teške dijagnoze, pred Williamom se našao zadatak izvršavanja većeg broja kraljevskih dužnosti.

Kroz sve teške životne periode uz Williama je bio njegov stariji bratić Peter Phillips, najstariji sin princeze Anne, koji je već više puta pokazao da je pravi oslonac na koji kraljevska obitelj može uvijek računati, baš poput majke.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Godine 1997., kada je poginula princeza Diana, Peter je bio ključna osoba u Balmoralu te je tješio Williama i njegovog mlađeg brata Harryja i s bratićima se satima šetao kako bi ih zaštitio od novinara i pitanja koja su tada rješavali stariji članovi kraljevske obitelji.

Također, mnogo se govorilo o Peterovom položaju u povorci na sprovodu princa Philipa jer je tada stajao između posvađane braće iza lijesa njihova djeda, ponašajući se kao mirotvorac zadužen za smirivanje tenzija tog dana. Osim toga, Hello! prenosi da je bio omiljeni unuk pokojnog vojvode od Edinburgha zbog pouzdanosti, uljudnosti te sposobnosti da ostane smiren i sabran.

Peter je velika podrška Williamu i danas, kada je njegova pozornost usmjerena na dobrobit obitelji pogođene karcinomom Kate Middleton.

'Kao i ostatak obitelji, sigurna sam da Peter pruža podršku Williamu i Kate dok se ona liječi od raka', rekla je stručnjakinja za kraljevsku obitelj Emily Nash, dodavši: 'Peter je bio najstariji u svojoj generaciji i prirodno je preuzeo ulogu zaštitnika. On je poseban po tome što razumije kako funkcioniraju kraljevska obitelj i institucija, ali sam nema titule i odgovornosti. Ima pragmatičan, zdravorazumski pristup stvarima i može biti vjerodostojan oslonac za budućeg kralja.'

Osim što ga krase brojne vrline, odmjeren je u svojim izjavama te nikad dosad nije išao protiv obitelji.

'Ona je izvanredna sama po sebi... Ona i William zajedno čine fantastičan tim', komentirao je u intervjuu za Sky News Australia odnos princa Williama i Kate Middleton.

glamurozna vjenčanja

Spektakularne vjenčanice: Ovo su najljepša kraljevska vjenčanja moderne povijesti

Pogledaj galeriju

Ranije ovog mjeseca Peter se suočio s krahom još jedne ljubavi.

Godine 2019. rastao se od supruge Autumn Phillips, s kojom ima dvije kćeri, Savannah i Islu, a ovog travnja prekinuo je vezu s djevojkom Lindsay Wallace nakon tri godine.

Par se sada, pišu strani mediji, odlučio razići mirno te će ostati u prijateljskom odnosu. Nisu se razdvojili zbog treće osobe, već zbog toga što su sve manje vremena provodili zajedno. Peter je zbog poslovnih obaveza, stalnih putovanja i rada u F1 često bio odsutan, što je vjerojatno dovelo do udaljavanja od partnerice.

SPORTSKI DUH

Urnebesni okršaj: Kate Middleton i princ William ponovno odmjerili snage na terenu

Pogledaj galeriju