neustrašiva diva

Tereza Kesovija pokazala veliko srce: U tišini obilazi Banovinu, tješi i pomaže ljude pogođene razornim potresom

08.01.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Razorni potres i slike užasa iz središnje Hrvatske digle su na noge cijelu Hrvatsku, ali i brojna poznata imena koji se trude pomoći stradalima. Na društvenim mrežama mogu se vidjeti ispovijedi i fotografije onih koji su pomogli, a ima i onih koji o svojoj pomoći i podršci nastradalima - odbijaju pričati

Tereza Kesovija je jedna od onih koja je svoj posjet pogođenom kraju željela zadržati u tajnosti. No mještani Majskih Poljana obavijestili su medije da je pjevačka diva tamo, što je ona i sama potvrdila za Jutarnji List. 'Ne bih ništa govorila, ne želim nikakvu promidžbu. Bježala sam k'o sam vrag od kamera i fotoaparata', skromno je prokomentirala, no zatim je ipak pristala prepričati svoje iskustvo.

'Imate pravo, ali nisam bitna ja. Mogu vam ispričati svoju ispovijest, ono što sam vidjela i doživjela, dati opis stanja stvari u najteže pogođenom području. Želim da se što prije pomogne tim ljudima, da se čuje za njihove bolne sudbine i teške životne uvjete', ispričala je i dodala kako ne može doma mirno sjediti i praviti se da se ništa ne događa.

  • +4
Tereza Kesovija Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Savjest i ljudskost mi nalažu da učinim ono što mogu. Zamislite samo kada bi svi koji mogu pomogli, napravili stvari kako treba, danas ne bi bilo toliko ruševina. Te kuće nisu bile napravljene kako treba, obnovljene nakon rata. Armatura im je bila pokradena, to su mi svi govorili, zato su se posve i urušile. Zato su ljudi i stradali. Ma nek' je svakome tko je krao prokleta ruka. Mrzim politiku i ne mogu o tome govoriti, ali mogu o nepravdi. Protiv nepravde sam se uvijek grčevito borila', ističe glazbenica i napominje kako je sve ovo jedna velika nepravda. 'Uvijek nastradaju siromašni ljudi, ja to ne mogu vjerovati, gdje je tu pravda. Ima li Boga?' zapitala se.

Ostalim građanima je savjetovala da, ako žele pomoći, odu ciljano u određena sela i kod određenih obitelji, a ne da nasumice nose hrpu stvari. Na potresom pogođena područja uputila se automobilom s dugogodišnjom prijateljicom, odvjetnicom Goranom Miljević, a u Novo Selo Glinsko i Majske Poljane odnijela je gumene čizme, pohano meso, štrudle, slatkiše za djecu u druge potrepštine. Najavila je kako će se ponovno vratiti krajem ovog tjedna.