NAJLJEPŠE LICE SOCIJALIZMA

Svi su gledali u nju: Legendarna klizačica Katarina Witt očarava mladenačkim izgledom

19.02.2019 u 17:31

Bionic
Reading

U monegaškom Sporting Clubu, na glamuroznoj gala-večeri, dodijeljene su nagrade Laureus za 2018. Sportsko priznanje koje se naziva i 'sportski oskar' nije propustila ni legendarna njemačka klizačica. Katarina Witt odavno je osvojila status sportske i modne ikone, a i danas osvaja svojim mladenačkim izgledom

Pojavljivala se u serijama, filmovima, show programima. Svojom ljepotom je zavodila, a na nju su 'padali' glazbenici, sportaši, odvjetnici. Danas Katarina Witt ima 53 godine i bez problema bi mogla opet na naslovnicu Playboya. Kad se na njoj pojavila 1998. taj broj je posao drugi najprodavaniji nakon prvog broja kada je naslovnu stranu krasila Marilyn Monroe.

Osim po besprijekornim tehničkim i kondicijskim sposobnostima Witt je uvijek bila poznata i zbog izražajnih nastupa i odjevanja kojima je često namjerno isticala svoju prirodnu gracioznost i seksipil. To se očito je, zadržalo i današnjih dana. Njemica izgleda bolje nego ikada a svojom pojavom očarala je pristune na sinoćnjoj dodijeli nagrada Laureus za 2018. Odjenula je dugu šljokičastu haljinu s naglašenim ramenima i pojasom u struku.

Proglašena je najboljom klizačicom 20 stoljeća, a časopis Time svojedobno joj je dao titulu 'najljepše lice socijalizma'. Witt je objavila knjigu ‘Only With Passion’ u kojoj daje savjete mladim klizačicama. Danas kadkada komentira klizanje za njemačku televiziju.