MAYA HAWKE

Svi govore samo o njoj nakon uloge u hit seriji: Kći Ume Thurman i Ethana Hawkea nova je holivudska zvijezda u usponu

11.07.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Za razliku od njezinih vršnjaka koji su marljivo učili i pripremali se za studij nakon završetka srednje škole, kći slavnog holivudskog para Ume Thurman i Ethana Hawkea prije dvije godine bila je pomalo izgubljena u svojim snovima i planovima za budućnost. Možda i bolje jer sada je Maya Hawke donijela odluku života i pred njom je blistava karijera glumice

Kći slavnog glumačkog para, 20-godišnja Maya Hawke novo je otkriće u Hollywoodu. Mlada glumica u usponu zaslužila je ulogu u trećoj sezoni hit serije ‘Stranger Things’ i marljivo radila kako bi prošla zahtjevnu audiciju.

Danas ne krije ponos zbog svoga uspjeha koji će, ako je suditi po reakcijama na njezinu ulogu u hit seriji 'Stranger Things', samo rasti. No nije uvijek bila tako sigurna i puna samopouzdanja.

Oni koji je poznaju opisuju je kao vrlo vedru, nasmijanu i punu energije. Navode da je bila vrlo živahno dijete, a upravo zbog činjenice da joj se roditelji bave glumom stvorila je sliku da se ona ne bi trebala baciti u istu profesiju. Ali geni su očito učinili svoje, pa je unatoč dugogodišnjem protivljenju ipak priznala sama sebi da je rođena za scenu, pozornicu i filmski set.

‘Zapravo, stvari su sjele na svoje mjesto onako kako su trebale. Iako nije bila posve sigurna kako će se sve odviti, znala je da će joj ova uloga promijeniti život’, rekao je u razgovoru za medije njezin slavni otac, glumac Ethan Hawke.

Bezbrižno djetinjstvo, otpor prema školi i ljubav prema prirodi

Budući da je odrasla u dobrostojećoj obitelji, Maya Hawke imala je sve što je poželjela u djetinjstvu. Odrasla je u New Yorku, a nikada nije krila da ne voli školu, učenje i knjige.

View this post on Instagram

❤️❤️❤️❤️

A post shared by Maya Ray (@maya_hawke) on

‘Pred kraj srednje škole nisam znala što bih i kako dalje. Nisam znala što želim i koju diplomu priželjkujem. Dok su drugi učili za završni ispit i vrijedno pripremali svoje papire za buduće školovanje, mene je jedino veselilo otići u školsko kazalište u kojem sam ionako aktivno sudjelovala tijekom cijelog školovanja. Valjda sam tada shvatila da to volim i sama sebi rekla – zašto se opirati?’

Tijekom odrastanja Maya je obožavala otići baki i djedu koji žive izvan grada te je vrijeme u prirodi okružena biljkama i zelenilom uvijek posebno cijenila. Zato danas tvrdi: ‘Da se nisam odlučila za glumu, vjerojatno bih studirala književnost, jer zanima me poezija, ili bih bila agronom.’

Njezin veliki uspjeh tek dolazi

Njezini suradnici i nadređeni tvrde da je Maya Hawke briljantna mlada djevojka čiji je uspjeh zapisan u zvijezdama.

‘Maya je nevjerojatno pametna, neustrašiva, jaka, mlada žena', govori Gia Coppola, producentica koja ju je imala prilike upoznati za vrijeme snimanja filma ‘Mainstream’, koji još nije ugledao svjetlo dana, a u kojem glumi uz bok velikim filmskim imenima.

‘Naučila sam toliko o tome kako pristupiti životu samo zato što sam oko nje. Nema sumnje da će postati velika zvijezda – sretna sam što sam sada imala prilike raditi s njom’, dodala je Coppola.

Mlada glumica svoju je prvu profesionalnu ulogu ostvarila u BBC-jevoj seriji ‘Male žene’ 2017. godine. Također, svoj je talent pokazala i opravdala u projektu ‘Once Upon In Hollywood’, filmu Quentina Tarantina u kojem glume Brad Pitt i Leonardo DiCaprio. Glumila je i u filmu ‘Human Capital’ uz bok Marisi Tomei, Peteru Skarsgardu i Lievu Schrieberu te ostvarila manju ulogu u filmu ‘Ladyworld’.

  • +12
Maya Hawke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na njezin su dosadašnji uspjeh i odabir glumačke karijere roditelji posebno ponosni, pa je Ethan Hawke nedavno putem društvenih mreža poručio: ‘Nekima od vas možda je promaknulo da je glumila prošle godine u BBC-jevoj adaptaciji 'Malih žena'. Neki su možda propustili i njezin angažman na Juilliardu. Znam i da je puno vas propustilo bezbroj srednjoškolskih produkcija, u krajnjem slučaju i ja sam ih propustio nekoliko, a ja sam joj otac. Dame i gospodo, upoznajte Mayu Hawke, ona je - prava stvar.'