IMA LI ISTINE U TOME?

Sve upućuje na to da je ljubavi Toma Cruisea i Scijentološke crkve došao kraj

25.08.2023 u 06:06

Bionic
Reading

Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, zvijezda 'Nemoguće misije' nije posjetila sjedište Scijentološke crkve u Velikoj Britaniji tri godine unatoč tome što je veći dio tog vremena boravio upravo tamo

Godinama je najpoznatiji član Scijentološke crkve i najžešći zagovornik scijentologije. Upravo zbog te predanosti propali su i njegovi brakovi s Nicole Kidman i Katie Holmes, no čini se da je i Tom Cruise napokon shvatio da možda scijentolozi nisu njegovi najbolji prijatelji.

Čak se i prijateljstvo 61-godišnjeg holivudskog glumca i voditelja Scijentološke crkve Davida Miscavigea, koji mu je bio kum na vjenčanju s Katie Holmes 2006. godine, s vremenom razvodnilo, a Cruise, kažu, već tri godine nije posjetio britansko sjedište te crkve u East Grinsteadu.

Možda to ne bi trebalo biti čudno da se ne zna da je u tom periodu, zbog snimanja posljednjeg nastavka 'Nemoguće misije', uglavnom boravio u Ujedinjenom Kraljevstvu, obilazeći zemlju svojim helikopterom. No niti jednom nije posjetio East Grinstead, kao ni podružnicu u središnjem Londonu.

ODUŠEVIO SVE

Ovako dobro raspoloženog Toma Cruisea još nismo imali prilike vidjeti

Pogledaj galeriju

Inače, sjedište scijentologa u Velikoj Britaniji nalazi se u West Sussexu. Riječ je o Saint Hill Manoru, prekrasnoj kući koju je utemeljitelj ove religije, L. Ron Hubbard, kupio 1959. godine, a isprva je služila kao njegova obiteljska kuća, nakon čega ju je pretvorio u crkvu.

Prijašnjih godina Cruise je znao svako toliko svratiti u Saint Hill Manor te bi uvijek dolazio helikopterom, no sada se sve promijenilo.

Zanimljivo je da tamo radi njegova kći Bella, koju je posvojio u braku s Nicole Kidman, a posvećen religiji je i njihov sin Connor, koji pak živi nedaleko od globalnog scijentološkog sjedišta u Clearwateru na Floridi.

U svijet scijentologije Cruisea je uvela njegova prva supruga Mimi Rogers, a Kidman i Holmes nisu bile previše oduševljene tom vjerom i njenim načelima.