GLAZBENA POSLASTICA

Sunnysiders predstavljaju audio i video posvetu Jugu

17.04.2019 u 14:12

Bionic
Reading

Treći singl, pjesma Deep Down, s aktuelnog trećeg albuma Sunnysidersa Click Play u cijelosti je topla posveta američkom Jugu i delti rijeke Mississippi gdje se na plantažama pamuka početkom prošlog stoljeća rodio blues

Ove godine Rola i Hrepa su se, osam godina od kada su 2011.u Memphisu kao duo Sunnysiders prošli u polufinale International Blues Challengea, ponovo vratili Jugu. No ovaj put otišli su još dublje južnije u Deltu, niz Highway 61, slavnu blues rutu, do država Mississippi i Arkansas, do obranih polja pamuka, tračnica teretnih vlakova te prašnjavih cesta mitskog raskrižja, gdje su i snimili spot za ovu dubokim prljavim zvukom prožetu blues pjesmu, stoji u priopćenju.

'Stihovi pjesme su na prvi pogled ljubavne tematike, što i je u jednu ruku istina, no umjesto klasične muško-ženske ljubavne žudnje tu je žudnja za odlaskom duboko dole u to mitsko područje Amerike, i ta je žudnja kola žilama svih glazbenika posvećenih bluesu', objasnila je Antonija Vrgoč Hrepić Ro La.

Autor glazbe i stihova je Boris Hrepić, aranžman Sunnysiders. Pjesma je snimana u studijima MF u Splitu i Sound Station u Zagrebu. Premijera spota je 22. travnja u HTV emisiji Poprock.

Sunnysiders su 2010. osnovali Boris Hrepić Hrepa i Antonija Vrgoč Rola. U  prosincu iste u solo-duo kategoriji pobjeđuju na 2nd Croatian Blues Challengeu te slijedeće godine predstavljaju Hrvatske Blues Snage na 27th International Blues Challengeu u Memphisu te postaju prvi hrvatski predstavnici koji su prošli u polufinale tog najvećeg svjetskog blues natjecanja. Snimaju album prvijenac Licence to Blues koji je nominiran za nagradu Porin u kategoriji blues glazbe. 2012. godine predstavljaju Hrvatske Blues Snage na 3rd European Blues Challengeu u Toulouseu. Godine 2016. objavili su album s blues obradama pjesama Daleke Obale te 2017. album Click Play s autorskim pjesmama koji je pokupio odlične kritike u Hrvatskoj, Europi te u Americi, gdje ga je posebno ishvalio američki blues magazin BluesBlast.