TV REVOLUCIJA

Što nam znače Netflixove nominacije za Emmy?

19.07.2013 u 12:24

Bionic
Reading

Velika novost nominacija za ovogodišnji Emmy je činjenica da su serije nastale i prikazivane isključivo na internetu, u sklopu online servisa Netflix, osvojile čak 14 nominacija za tu prestižnu nagradu

Nominacijama za Emmy okitile su se Netflixove serije 'Kuća od karata' i 'Prikraćeni'. 'Kuća od karata' osvojila je devet nominacija, uključujući za najbolju dramsku seriju te za najboljeg glavnog glumca i glumicu za Kevina Spaceyja i Robin Wright

Mnogi analitičari smatraju kako će nominacije za Netflix ohrabriti brojne kompanije da počnu stvarati vlastite sadržaje. Tim putem je krenuo već Amazon.com, koji radi na nekoliko novih serija.

'Nalazimo se na raskrsnici. Prvi put smo svjedoci da jedna nagrada ne mari za način na koji serija dolazi do publike. Kao da nam poručuju Ne marimo više za to', izjavio je analitičar Carl Howe.

Proboj kabelskih kanala dogodio se prije 14 godina kada je HBO-ova serija 'Sopranos' postala prva nominirana serija s jednog kabelskog programa.

Nova generacija koja ozbiljno kuca na vrata je internetska televizija. To pokazuju i brojke. Naime, prosječni korisnik Netflixa na dan gleda 87 minuta tog programa, što je više od svih kabelskih kanala.