Filmovi i serije

Što ćemo gledati u travnju? Stižu brojni noviteti za svačiji ukus

01.04.2021 u 06:35

Bionic
Reading

Kultna humoristična serija 'Prijatelji' od 15. travnja će sa svih svojih 10 sezona biti dostupna na HBO GO-u u sklopu MAXtv-a. Ako niste ljubitelji vesele šestorke s Manhattana, travanj srećom donosi i novije serije, kao i uzbudljive filmove među kojima ima i ozbiljnih kandidata za Oscara. A ako ste ljubitelji 'Prijatelja', još uvijek stignete pogledati i novitete, jer čak i ako vam se zalomi binganje, sa svih 236 epizoda gotovi ste za nešto više od tri i pol dana

Filmovi

The Mauritanian: Amazon Prime Video (1. travnja)

Odsustvo filma o zatvoreniku iz Zaljeva Guantanamo s liste nominiranih za Oscara iznenadilo je mnoge. Iako nije optužen, Mauritanijac Mohamedou Ould Slahi proveo je godine u zatvoru jer je bio povezan s Osamom Bin Ladenom. U trenutku kad vojni tužitelj (Benedict Cumberbatch) pokušava uspostaviti slučaj i optužiti ga, njegovu obranu preuzima odvjetnica Nancy Hollander (Jodie Foster, dobitnica Zlatnog globusa za tu sporednu ulogu).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Madame Claude: Netflix (2. travnja)

Krajem 1960-ih godina u Parizu, na čelu procvjetalog posla vezanog uz prostituciju je Madame Claude, čiji se utjecaj širi i izvan poslova vezanih uz seksualni rad. Madame Claude ima moć i nad francuskim političkim i kriminalnim svijetom, ali kraj njezinog carstva bliži je nego što ona misli.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Thunder Force: Netflix (9. travnja)

U svijetu u kojem su super zlikovci stvar svakodnevice, dvije otuđene najbolje prijateljice iz djetinjstva uzimaju stvar u svoje ruke. Za zaštitu vlastitog grada pomoći će im tretman za dobivanje supermoći, koji je osmislila jedna od njih.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Palm Springs: Amazon Prime Video (9. travnja)

Bezbrižni Nyles (Andy Samberg) i nevoljka djeveruša Sarah (Cristin Milioti) igrom slučaja sretnu se na vjenčanju u Palm Springsu, no umjesto romanse stvari se zakompliciraju. Romantična komedija na pametan i luckast način uspijeva iskoristiti istrošeni koncept vremenske petlje i junake onemogućiti u pokušajima bijega s mjesta događaja, kako pojedinačnim, tako i zajedničkim.

Sound of Metal: Amazon Prime Video (12. travnja)

Radnja filma 'Sound od Metal', jednog od najsnažnijih filmova godine, vrti se oko bubnjara heavy metal benda i rehabilitiranog ovisnika koji iznenada gubi sluh. Kako bi bolje ušao u lik kojega glumi, glumac Riz Ahmed upoznao je članove zajednice gluhih osoba, od kojih će se mnogi pojaviti u filmu. Režiju potpisuje Darius Marder, koji je napisao priču s redateljem filma 'Tužna veza' Derekom Cianfranceom. Film ima pet nominacija za Oscara – za najbolji film, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca, nabolji originalni scenarij i najbolju montažu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tražeći pravdu: HBO (25. travnja)

Film prati mladog odvjetnika, Briana Stevensona, i njegovu povijesnu borbu za pravdom. U jednom od prvih slučajeva, on zastupa Waltera McMilliana, optuženog za ubojstvo 18-godišnje djevojke, uprkos dokazima da je nevin. Premijera je 25. travnja na HBO kanalu, kojega potražite u skopu ponude MAXtv-a.

Concrete Cowboy: Netflix (travanj)

Problematični tinejdžer Cole odlazi živjeti s otuđenim ocem Harpom (Idris Elba) u sjevernu Philadelphiju. Tamo otkriva živahnu gradsku kaubojsku subkulturu koja postoji više od sto godina i u kvartu nudi sigurno utočište, unatoč okolnom siromaštvu, nasilju i zadiranju gentrifikacije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Things Heard & Seen: Netflix (29. travnja)

Preseljenjem s Manhattana u povijesni zaselak doline Hudson, umjetnica počinje sumnjati da njezin brak krije zlokobnu tamu, koja se suprostavlja povijesti njezinog novog doma.

Tom Clancy's Without Remorse: Amazon Prime Video (30. travnja)

Utemeljen na istoimenom romanu Toma Clancyja iz 1993. godine, film govori o Johnu Kellyju (zvanom John Clark), pripadniku specijalne postrojbe američke mornarice U.S. Navy SEAL. Tražeći pravdu za svoju trudnu suprugu koju su ubili ruski vojnici, Kelly otkriva međunarodnu zavjeru, a kad se udruži s kolegom iz SEAL-a Karenomp Greerom i CIA-inim agentom iz sjene Robertom Ritterom, prikrivena zavjera počinje prijetiti sveipćem ratu između SAD-a i Rusije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Serije

Fargo, 4. sezona: HBO (1. travnja)

Smještena u Kansas Cityju 1950. godine, četvrta sezona 'Farga' usredotočuje se na dva kriminalna sindikata koji se bore za djelić američkog sna i sklapaju nesiguran mir. Zajedno kontroliraju alternativnu ekonomiju eksploatacije, korupcije i droge. Kako bi učvrstio primirje, Loy Cannon (Chris Rock), glava afroameričke kriminalne obitelji, trampi svog najmlađeg sina Satchela sa svojim neprijateljem Donatellom Faddom, šefom talijanske mafije. Zauzvrat, Donatello predaje svog najmlađeg sina Zera Loyu. Priča o imigraciji, asimilaciji i moći isprepliće se onima o Jostu Faddi, impulzivnom i hedonističkom nasljedniku mafijaške obitelji Fadda, zatim Donatellovom posvojenom sinu Patricku 'Rabbiju' Milliganu, detektivu Odisu Weffu, Oraetti Mayflower i američkom šerifu Dicku 'Deafyju' Wickwareu. Četvrta sezona premijerno stiže 1. travnja na HBO GO, kojega možete pronaći u sklopu ponude MAXtv-a. U ponudu stižu sve epizode, također su sostupne i sve prethodne sezone.

Otkrivanje kraljevskih tajni: RTL Play premium (1. travnja)

Serija koja će vas prikovati za ekrane stiže 1. travnja, a riječ je o uzbudljivim intrigama koji se tiču upravo britanske kraljevske obitelji. Iako kraljica Elizabeta II i njezini pomoćnici desetljećima drže u velikoj tajnosti brojne dokumente, ništa ne ostaje zauvijek skriveno, poručuju autori serije. Blink Films zatražio je kraljevske datoteke iz najvažnijih svjetskih arhiva, uključujući londonsku Nacionalnu arhivu, Churchillovu arhivu, arhivu Balliol Collegea, Institut Courtauld i još mnogo toga te su se pojavile su se četiri nevjerojatne priče. Serija između ostalog govori o kraljičinom odnosu s premijerima osobito s Margaret Thatcher, zatim o skandaloznom TV intervjuu princeze Diane. Među sugovornicima su i osobe bliske dvoru, povjesničari i novinari, a serija donosi i autetične snimke i dokumente. Ne propustite seriju koja je od 1. travnja dostupna na usluzi RTL Play premium u sklopu ponude MAXtv-a.

Naše čudesne godine: RTL Play premium (2. travnja)

Serija je smeštena u poslijeratnu Europu gdje je sve usmjereno na obnovu i oporavak ratom opustošenih krajeva. Tijekom razdoblja od deset godina, ova opsežna obiteljska saga prati živote i ljubavi obitelji njemačke obitelji Wolf: industrijalca Eduarda, njegove supruge Christel i njihove tri kćeri, Margot, Gundel i Ulle. Serija se fokusira na napore svakog člana obitelji koji tragaju za novim mogućnostima za napretkom, prikazujući kako je poražena Njemačka postala impesivna ekonomska sila. U lipnju 1948. reforma državne valute donosi prekretnicu te svaki građanin dobiva 40 njemačkih maraka na kojima može graditi svoju budućnost. Obitelj Wolfi njihovi prijatelji kreću različitim putevima. Eduard, u želji da ponovno pokrene svoju tvrtku, prisiljen je započeti posao s Walterom Böckerom, nacistom. Ulla odlazi na školovanje kako bi postala liječnica, dok Gundel, uvijek očajnički želeći ugoditi ocu, ostaje pomagati u tvornici. U međuvremenu se Margotin suprug Fritz, bivši SS-ov časnik, pojavio živ i zdrav nakon što su svi mislili da je stradao. Nakon što je Eduard optužen da je nacistički suradnik, on počini samoubojstvo, što pokreće lanac događaja kojima se nitko nije nadao. Seriju od 2. travnja možete pratiti na MAXtv-u u sklopu usluge RTL Play premium.

Laka lova (Snabba Cash): Netflix (7. travnja)

Radnja Netflixove serije odvija se u Stockholmu, deset godina nakon događaja prikazanih u filmskoj trilogiji zasnovanoj na popularnim švedskim krimićima. U središtu priče je Leya, mlada samohrana majka koja svoju šansu traži unutar startup scene. No, i u ovom poslovnom okruženju želja za stausom i novcem jača, a poduzetnički jet set je kao i kriminalni svijet brutalniji, kaotičniji i bezobzirniji nego ikad. U srazu ova dva svijeta i u beskrajnoj potrazi za lakom zaradom odanost, prijateljstva i poslovni partneri naći će se na kušnji.

Them: Amazon Prime Video (9. travnja)

Mini antologijska serija bavi se terorom u Americi. U prvoj sezoni, čija se radnja zbiva tijekom 1950-ih ili razdoblja zvanog 'Velika seoba', pratimo obitelj crnaca koja se iz Sjeverne Karoline preselila u potpuno bijelu četvrt Los Angelesa. Obitelj se pokušava asimilirati u svoje novo susjedstvo, ali postaju žrtve podmuklog rasizma, kako onog iz susjedstva, tako i onostranog.

Nemoguće (The Nevers): HBO (12. travnja)

U kolovozu 1896. godine, viktorijanski London prodrman je do temelja natprirodnim događajem koji je određenim ljudima, većinom ženama, donio neuobičajene sposobnosti, od onih čudesnih pa sve do uznemirujućih. No, bez obzira na njihove 'posebnosti', svi koji pripadaju ovoj novoj potklasi su u velikoj opasnosti. Amalia True (Laura Donnelly), tajanstvena i temperamentna udovica, i Penance Adair (Ann Skelly), briljantna mlada izumiteljica, ovdje su kako bi zaštitile ovu nadarenu 'siročad'. Kako bi im to pošlo za rukom, morat će se suočiti s brutalnim silama koje ih odlučno žele uništiti. Nova serija imat će premijeru 12. travnja na usluzi HBO GO, a istog dana u 20 bit će prikazana i prva epizoda na HBO kanalu, kojega možete pratiti u sklopu ponude MAXtv-a.

Mi djeca s kolodvora Zoo: HBO (13. travnja)

Provokativna drama koja prati priču o šestero tinejdžera koji traže svoje mjesto na svijetu usred bezvremenskog Berlina. U središtu grupe je Christiane čiji život razara rastava roditelja. Premijera nove serije je 13. travnja na HBO kanalu, kojega potražite u ponudi MAXtv-a.

Dad Stop Embarrassing Me!: Netflix (14. travnja)

Nakon što se k njemu preseli tvrdoglava kći tinejdžerica, samohrani otac i vlasnik kozmetičke tvrtke mora naučiti kako biti otac. Oca Briana Dixona glumi Jamie Foxx, a sitcom je nadahnuta njegovim stvarnim odnosom s kćerkom Corinne Foxx, koja je izvršna producentica serije.

Wallander: Pickbox NOW (14. travnja)

Izvrsna britanska adaptacija bestselera Henninga Mankella, jednog od najpopularnijih skandinavskih pisaca krimića. Kenneth Branagh odlično se snašao u ulozi ćudljivog policijskog inspektora, priča je i dalje smještena i snimana u Švedskoj, a Branagh je uspio prenijeti tu skandinavsku rezerviranost dodajući joj svoj suptilni dodir, zbog čega je i nagrađen BAFTA-om. Branaghova Wallandera upoznajemo u potrazi za serijskim ubojicom… Novu seriju potražite od 14. travnja na usluzi Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a.

'Prijatelji' (Friends), sve sezone: HBO GO (15. travnja)

'Prijatelji' je jedna od najbolje rangiranih serija s nekoliko osvojenih Emmyja i Zlatnih globusa te nebrojeno nominacija. Ova britka, sofisticirana humoristična serija, koja je jedna od najpopularnijih na svijetu, nudi duhovit pogled na tjeskobe i apsurde prijateljstva, karijere i veze šestero bliskih prijatelja koji žive u New Yorku.

Izvor: Društvene mreže

Nagrađivana hit serija imat će od 15. travnja novi dom na HBO GO-u, kojega potražite u ponudi MAXtv-a. U ponudu stiže svih 10 sezona ove kultne komedije.

  • +18
Prijatelji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Močvara: RTL Play Premium (15. travnja)

U uzavrelom gradu Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve spaja slobodouman stil života, i to što su majke sinova. Sinova koji nemaju očeve, djece koja odbijaju govoriti. Napeta policijska potraga za manijakalnim serijskim ubojicom otkrit će kroz 10 epizoda mračne tajne iz prošlosti, a junake uvući u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. Serija prati inspektora Nikolu (Goran Bogdan), bivšeg huligana, koji se mora suočiti sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubojicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubojicu nešto suštinski povezuje. Ovo je priča o grijehu i žudnji, o ljubavi i mržnji, ovo je priča o prijateljstvu koje počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i izvršitelji. Ovo je napokon i priča o jednom gradu koji lagano tone u močvaru svoje prošlosti.

Mare iz Easttowna: HBO (19. travnja)

Dok se njen život raspada, detektivka Mare Sheehan (Kate Winslet) iz gradića u Pennsylvaniji istražuje lokalno ubojstvo. Serija istražuje mračnu stranu blisko povezane zajednice i autentično ispitivanje na koje sve načine obitelj i prošle tragedije mogu odrediti našu sadašnjost. Premijera nove serije je 19. travnja na HBO kanalu, kojega potražite u ponudi MAXtv-a.

Ubojstvo (Forbrydelsen): Pickbox NOW (19. travnja)

Sarah se priprema za svoj posljednji radni dan na mjestu glavne istražiteljice odjela za ubojstva te svoju zamjenu upoznaje s otvorenim slučajevima kada stigne uznemirujuća poruka. Troels je političar koji se nalazi usred nemilosrdne kampanje, no biti će primoran promijeniti svoje planove. Theis i Pernille roditelji su mlade Nanne te razmišljaju o preseljanju, no kako dan odmiče, sve su sigurniji da se ostvaruje njihova najgora noćna mora. Svi oni dio su iste slagalice, a policija neumorno slijedi tragove. Premijear je 19. travnja na Pickbox NOW u sklopu MAXtv-a.

Rebecka Martinsson: Pickbox NOW (21. travnja)

Dramska serija, snimljena prema romanima cijenjene autorice Åse Larsson, o uspješnoj odvjetnici Rebecki Martinsson koja se nakon smrti prijatelja iz djetinjstva nevoljko vrati u svoj rodni kraj. Započne lov na ubojicu i ubrzo se nađe u vrtlogu događaja koji je natjeraju da se suoči s traumatičnom prošlošću od koje je pobjegla. Nova serija na Pickbox NOW, koji se nalazi u ponudi MAXtv-a, stiže 21. travnja.

Life in Colour with David Attenborough: Netflix (22. travnja)

U novoj zapanjujućoj trodijelnoj seriji David Attenborough putuje svijetom od prašuma Kostarike do snježnih planina u Škotskoj kako bi otkrio izvanredne i dosad neviđene načine na koje životinje koriste boju. Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji snimanja stvorenoj posebno za ovu seriju, gledatelji će moći iskusiti kako boje nevidljive ljudskom oku igraju vitalnu ulogu u interakcijama životinja. Od naizgled čarobnih ultraljubičastih signala na krilima leptira do iznenađujuće, ali presudne uloge pruga bengalskog tigra, skriveni svijet boja čeka otkrivanje.

Grantchester: RTL Play premium (26. travnja)

Detektivska serija je snimljena prema popularnim knjigama Jamesa Runciea iz 2012. godine. 1953. godina, selo Grantchester, u blizini Cambridgeshirea. Mjesni vikar Sidney Chambers (James Norton) vodi miran život sve do trenutka kad je suočen s ubojstvom. Zbog višegodišnjeg iskustva s ljudskom psihom i analizom počinjenih djela, sve je jasnije da bi upravo on mogao riješiti komplicirani slučaj. No, Sidneya ne brine samo zločin, s druge stran tu je lijepa Amanda (Morven Christie) u koju je ludo zaljubljen, ali kod koje je svoju priliku izgubio onog trenutka kad je postao svećenik. Britansku seriju pratite od 26. travnja na RTL Play premium, koji se nalazi u ponudi MAXtv-a.

Nestali (Desaparecidos): Pickbox NOW (28. travnja)

Policijska drama koja prati priču o inspektorici Soniji Ledesmi, nedavno uključenoj u Skupinu 2 nestalih iz Središnje brigade. Nakon prolaska kroz nestanak voljene osobe, inspektor pronalazi novu obitelj u kolegama Rodrigu, Sebasu, Azharu i glavnom inspektoru Santiagu Abadu. Premijera je 28. travnja na usluzi Pickbox NOW, koja se nalazi u ponudi MAXtv-a.

Sluškinjina priča, 4. sezona: HBO (29. travnja na HBO GO, 30. travnja na HBO)

U novoj sezoni, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njezina potraga za pravdom i osvetom prijeti da će ju progutati i uništiti joj najdraže ljudske veze. Premijera četvrte sezone je 29. travnja na HBO GO-u, a 30. travnja na HBO, kanalu kojeg potražite u ponudi MAXtv-a.