PROŠLO JE 35 godina

Stiže nastavak kultnog originala iz 80-ih: Gdje su sada glumci iz 'Istjerivača duhova'?

12.12.2019 u 06:36

Bionic
Reading

Fanovi legendarnih 'Istjerivača duhova' napokon će doći na svoje, a nastavak ove kultne znanstvenofantastične franšize sljedećeg ljeta dolazi u kina. Dok ne bude u njima, prisjetili smo se glumaca, lovaca na duhove koji su mnogima obilježili djetinjstvo

Trideset godina nakon što je originalni film osvojio svijet 'Istjerivači duhova' vraćaju se na velika platna u malo drugačijoj glumačkoj postavi za nove generacije gledatelja. Film bi u kina trebao stići u ljeto 2020., a dosad je objavljen jedino teaser trailer koji možete pogledati niže.

Izvor: Društvene mreže

Ideju za film glumac Dan Aykroyd našao je u svojoj fascinaciji paranormalnim i tu je priču zamislio kao suradnju s prijateljem Johnom Belushijem, kolegom iz 'Saturday Night Livea'. Nažalost, Belushi je u međuvremenu preminuo, a njegovu je ulogu preuzeo Bill Murray, još jedan nekadašnji kolega iz showa na NBC-ju, za kojeg je redatelj rekao da film 50 posto uspjeha duguje njemu.

'Istjerivači duhova' (Ghostbusters) američka je kultna fantastična komedija iz 1984. koju je režirao Ivan Reitman. Priča se vrti oko četvorice znanstvenika koji uz pomoć posebne opreme hvataju duhove po New Yorku. 'Istjerivači duhova' postali su najkomercijalniji film 1984. godine zaradivši gotovo 239 milijuna dolara u kinima SAD-a.

Bill Murray

Murray je poznat po svojem humoru i specifičnoj karizmi, a glumio je likove od šarmantnih cinika u komedijama do rezigniranih autsajdera u dramama. Nakon što je progonio duhove kao dr. Peter Venkman, danas 68-godišnji glumac glumio je u filmovima kao što su 'Beskrajni dan', 'Broken Flowers', 'Tootsie', 'Zombieland', 'Scrooged', 'What About Bob?', 'Caddyshack', 'St. Vincent', 'Rushmore', 'Moonrise Kingdom', 'The Jungle Book' i dr. Uloga njegove karijere definitivno je ona u hvaljenom filmu ‘Izgubljeni u prijevodu’ Sofije Coppole.

Na samom početku karijere oženio se dugogodišnjom djevojkom Margaret Kelly, s kojom je hodao deset godina. Bračnu sreću Billa i Margaret upotpunili su sinovi Homer, koji se rodio 1982., i Luke, danas poznati košarkaški trener, rođen dvije godine poslije. Tijekom snimanja filma 'Božićni duhovi' 1988. upoznao je 15 godina mlađu dizajnericu kostima Jennifer Butler, s kojom se upustio u avanturu. Oženio se s njom 1997. i dobio četvoricu sinova - Caleba, Jacksona, Coopera i Lincolna. U svibnju 2008. druga supruga optužila ga je za teško zlostavljanje, nemarno ponašanje te ovisnost o marihuani i alkoholu pa su se rastali. Posljednjih godina nekad popularni glumac toliko se pritajio da ga se rijetko kad može vidjeti u javnosti.

Dan Aykroyd

Danas 66-godišnji Dan Aykroyd ostao je poprilično aktivan u svijetu filma. Glumio je među ostalim u hit komediji 'Kolo sreće', filmu 'Braća Blues', komediji 'Susjedi', drami 'Vozeći gospođicu Daisy', 'Ništa osim nevolje', 'Sjever' i erotskoj satiri 'Exit to Eden' te krimi komediji 'Plaćenik'. Godine 1994. dobio je počasnu titulu doktora literature sveučilišta Carleton, a 1998. postao je počasni član udruge Order of Canada.

Neko vrijeme bio je zaručen za glumicu Carrie Fisher, no kasnije se oženio glumicom Donnom Dixon 1983., s kojom ima tri kćeri: Danielle Alexandru, Belle Kingston i Stellu Irene August.

Harold Ramis

Svijet ga pamti po ulozi lovca na duhove Egona Spenglera, no Ramis je za sobom ostavio i velike filmske uratke u kojima je svoju ulogu odigrao iza kamere, kao redatelj. Među takve spadaju 'Beskrajni dan' s Billom Murrayjem i Andie McDowell u glavnim ulogama te 'Analyze This', mafijaška komedija s Robertom De Nirom i Billyjem Crystalom. Ramis je preminuo 2014. godine nakon borbe s vaskulitisom, rijetkom bolešću od koje natiču krvne žile.

Sigourney Weaver

U izvornom filmu iz 1984. godine Sigourney Weaver je igrala ulogu Dane Barrett koja zatraži pomoć nakon što joj stan zaposjednu duhovi. Osim 'Istjerivačima duhova', svoj status kraljice znanstvenofantastičnog žanra stekla je ulogom Ellen Ripley, svojom prvom vodećom ulogom u filmu 'Alien' (1979.) te u njegovim nastavcima. Osvajajući Zlatni globus 1988. za 'Gorile u magli' i 'Working girl' postaje prva osoba koja je u jednoj godini osvojila dva glumačka Globusa. Kada je britanska televizijska kuća Channel 4 radila listu najvećih glumaca i glumica svih vremena, Weaver je kao dvadeseta bila druga ženska osoba na listi, nakon Audrey Hepburn.

Osim što je počasna predsjednica zaklade nazvane Dian Fossey Gorilla Fund, Weaver je dobro poznata i kao borkinja za zaštitu okoliša.