NAJGLASNIJI PROTIVNIK

Stigao je nagrađivani dokumentarac o najvećem Putinovom kritičaru, Alekseju Navalnom

26.05.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Novi Max Original film Navalni (Navalny), dokumentarni triler u kojem mladi kanadski redatelj Daniel Roher istražuje život i rad ruskog oporbenog političara i najvećeg kritičara Kremlja, Alekseja Navalnog, od danas je dostupan na HBO Max streaming platformi

Dokumentarni film 'Navalni (Navalny) snimljen je tijekom tri i pol mjeseca, dok se najpoznatiji Putinov kritičar oporavljao od neuspjelog pokušaja atentata nervnim agensom novičokom.

Nakon godina borbe protiv korupcije, Aleksej Navalni razvio je moćne neprijatelje, uključujući predsjednika Vladimira Putina. U kolovozu 2020. potajno je otrovan vojnim kemijskim nervnim agensom u šokantno drskom pokušaju ubojstva. Nakon što je prebačen u Njemačku na liječenje, Navalni se oporavlja i blisko surađuje s međunarodnim novinskim organizacijama Bellingcat i CNN u istrazi zločina, povezujući u konačnici otrov s ruskim sigurnosnim službama, unatoč poricanjima iz Kremlja. Ovaj film koji otvara oči bilježi hrabri stav političara i aktivista protiv vlade koja ga je pokušala ušutkati – i njegovu beskonačnu borbu za demokraciju.

Izvor: Društvene mreže

Film je osvojio najviša priznanja na Sundance Film Festivalu, nagradu publike za dokumentarni film i nagradu Festival Favorite Award, te nastavlja stjecati priznanja kritičara i publike. Producenti su Odessa Rae, Diane Becker, Melanie Miller i Shane Boris. Izvršni producenti su Amy Entelis, Courtney Sexton i Maria Pevchikh.

Film 'Navalni' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HBO Max EMEA

Režiju potpisuje 29-godišnji Daniel Roher iza kojeg je samo jedan dugometražni dokumentarac, životna priča o kanadskom rokeru Robbieju Robertsonu, 'Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band', iz 2019. godine te nekoliko kratkih radova.

Izvor: Društvene mreže