Nije bilo uhićenja ili ispitivanja

Skandali tresu britansku kraljevsku obitelj: Policija sad istražuje zakladu princa Charlesa

17.02.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Britanska policija pokrenula je istragu dobrotvorne zaklade (The Prince's Foundation) u kojoj je Princ od Walesa predsjednik zaklade (nije uključen u njezino upravljanje) jer je navodno na nezakonit način pomagala jednom saudijskom državljaninu

Kako javlja BBC, policija je priopćila istražuje navodna kaznena djela prema Zakonu o časti iz 1925. godine. 'Odluka je uslijedila nakon što smo proučili medijske izvještaje iz rujna 2021., a u kojima se navodi da je ponuđena pomoć kako bi se osigurale počasti i državljanstvo saudijskom državljaninu', stoji u priopćenju Scotland Yarda.

Iz policije tvrde da nije bilo uhićenja ili ispitivanja, a iz prinčeve zaklade tvrde kako bi bilo 'neprimjereno komentirati istragu koja je u tijeku'. Sve je započelo nakon pisma iz rujna 2021. godine koje je navodno napisao bivši sobar princa Charlesa, Michael Fawcett. Ubrzo nakon toga, Fawcett se privremeno povukao s mjesta glavnog izvršnog direktora prinčeve zaklade.

  • +5
Princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, u rujnu prošle godine je Sunday Times objavio da je milijarder Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz platio veliku sumu novca ljudima koji su povezani s princom Charlesom kako bi mu osigurali počasti i dodijelili britansko državljanstvo. Mahfouz je bio jedan od najznačajnijih donatora prinčevoj organizaciji.