DON'T WORRY DARLING

Skandal do skandala uoči svjetske premijere: Evo zašto sad svi govore o ovom filmu

06.09.2022 u 12:45

Bionic
Reading

Ipak, nije sve bilo kako je izgledalo pred okupljenim fotografima, budući da su glumica i redateljica filma Olivia Wilde i glavna glumica Florence Pugh na sve načine izbjegavale kontakt, pa čak i onaj očima, dok ih je publika nagradila ovacijama

Malo je reći da je publika bila entuzijastična nakon odgledane premijere psihiloškog trilera Olivije WildeDon’t Worry Darling’, čija je svjetska premijera održana u ponedjeljak navečer na Filmskom festivalu u Veneciji. Inače, ovaj film posljednjih je tjedana bio obilježen i mnoštvom skandala, što je moglo itekako naštetiti svemu, no čini se da je zapravo sve samo pomoglo.

Venecijanska publika ekipu filma nagradila je stojećim ovacijama koje su trajale oko sedam minuta, a najglasniji su bili kada je trebalo pozdraviti glavni glumački par - Florence Pugh i Harryja Stylesa.

Što se tiče ljepuškastog Harryja Stylesa ne čudi što ga publika obožava, budući da je ovaj, prvenstveno pjevač, svjetsku slavu i milijune obožavatelja stekao još u vrijeme dok je bio član boy benda One Direction. Upravo su njegovi najveći obožavatelji kampirali pored crvenog tepiha u Veneciji kako bi mogli osigurati svoje mjesto u prvom redu, kako bi bili čim bliže Stylesu.

Ono čemu se cijelo vrijeme nadala njegova djevojka, glumica te ujedno redateljica filma Olivia Wilde bilo je da će premijera ublažiti skandal i glasine o razdoru između nje i Florence Pugh, no, to se baš i nije dogodilo, budući da niti jedna od njih nije niti pokušala ostvariti kontakt s drugom, trudeći se da uvijek netko stoji između njih.

  • +2
Premijera filma ‘Don’t Worry Darling’ Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve je išlo toliko daleko da su oni koji su bili najbliži ekipi primijetili kako Olivia Wilde i Florence Pugh vješto izbjegavaju i poglede.

A cijeli skandal krenuo je sredinom kolovoza kada su se pojavile glasine da se glavna glumica posvađala s redateljicom i to nakon što je Olivia Wilde započela tijekom snimanja svoju ljubavnu vezu s Harryjem Stylesom. Nekoliko dana kasnije sve se ‘pojačalo’ novim glasinama da Pugh nije zadovoljna što je plaćena tri puta manje od svog glumačkog kolege - Harry Styles navodno je dobio honorar od 2,5 milijuna dolara, dok je Florence zaradila tek 700 tisuća.

Izvor: Društvene mreže

Sve te glasine Olivia Wilde je zanijekala, a potom se sve zakompliciralo kada je u svojoj izjavi sugerirala da je ona dala otkaz glumcu Shia LaBeoufu, u ranim počecima produkcije, ali i da ga je na kraju ponovno vratila ponajviše zbog njegove ‘borbene energije’.

Da je lagala u svemu potvrdio je Shia LaBeouf koji je potom objavio njezine mailove, ali i SMS poruke, u kojima se jasno vidi da je on taj koji je dao otkaz, optuživši je potom da želi na njemu dobiti besplatnu promociju. Tog istog dana, nakon istupa LaBeoufa, na društvenim se mrežama pojavila i video poruka iz 2020. a koja je samo potvrdila njegove navode. Na njoj Olivia Wilde sjedi u svom automobilu i moli ga da promijeni mišljenje i ne da otkaz, a potom komentarom omalovažava Florence Pugh nazivajući je ‘Miss Flo’ i komentirajući kako ona strahuje od suradnje s LaBeoufom.

Video Olivije Wilde Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zbog svih tih događaja Florence Pugh je propustila tiskovnu konferenciju u Veneciji, a do posljednjeg trenutka nije se znalo ni hoće li stići na svjetsku premijeru. Wilde ju je pokušala ispričati da nije mogla doći zbog snimanja nastavka filma ‘Dune’, no svima je bilo jasno da u tome nema nikakve istine.

Bilo kako bilo, besplatni PR odrađen je odlično i uoči svjetske premijere, zbog čega se filmska ekipa zasigurno nada da će to pridonijeti u konačnici i tome da zarade puno više novca od očekivanog.