NOVI život

Sjećate se Ivice Kovačevića? Bivšoj TV zvijezdi ostvario se američki san, a sad ga se može vidjeti u novom Netflixovom filmu

10.06.2022 u 10:40

Bionic
Reading

Ivic Kovačević nekada je radio kao novinar showa 'Glamour Cafe', emisije 'Hrvatska uživo' te kviza 'Upitnik' i plesač. Imao je 31 godinu, televizijsko iskustvo, ali i želju da ostvari nešto više, a kad mu se pružila prilika da postane glumačka zvijezda, nije čekao ni trenutka. Danas radi s umjetnicima i redateljima kojima se nekad divio

Ivica Kovačević, odnosno danas – Ivica Marc glumi u filmu 'Hustle' na Netflixu s Adamom Sandlerom i mladim NBA igračem Juanchom Hernangómezom. Prije 15 godina stigao je u New York gdje je upisao studij glume u sklopu Maggie Flanagan studija, a dosad je među ostalim igrao i u hit seriji 'The Americans', 'The Power' (koju je producirao slavni reper 50 Cent, 'Billions', 'Jessica Jones', 'Succession te filmovima 'Deleted Scene' i 'Kavijar' (u kojem jednu od uloga igra Rade Šerbedžija).

U Hrvatskoj je prethodno glumio u predstavama 'Chicago' i 'Briljanteen', a u Americi više od desetak godina ide na radionice i nadograđuje se kao umjetnik (među ostalim je bio na audicijama za velike projekte poput 'Johna Wicka', serije 'Domovina'). Kratko je živio u Milanu gdje je radio kao model, a kada je na lutriji osvojio zelenu kartu, objeručke je zgrabio tu priliku. U početku je u New Yorku radio kao instruktor fitnesa. Danas je suvlasnik nekoliko klubova na Manhattanu. Kako je njegovo prezime, Kovačević, Amerikancima bilo teško izgovoriti, uzeo je umjetničko ime Ivica Marc.

'Mana je moj izgled jer nemam 'all American look' (visok, plavokos, svijetlook), iako više nemam akcent stranca. Prvo pravilo glume ovdje je: nema loših, odnosno malih uloga jer je konkurencija velika i svatko je sretan da radi, pa tako najčešće glumce iz naše regije gledamo u ulogama ruskih kriminalaca ili mafijaša, ponuđene im po tipu, na što smo svi podijeljeni. Ja sam mediteranski tip, pa mogu tumačiti Izraelca, Španjolca, Argentinca, čak i Arapina te, naravno, lik s istoka Europe. To se mora prihvatiti, a na akcentu sam intenzivno radio da bih ga 'popegla', izjavio je ranije za Jutarnji list.

U Hrvatsku dolazi redovito vidjeti obitelj i prijatelje. Premda mu je, kako je svojedobno izjavio, u početku bilo jako teško i počeo je od same nule, bez ičije pomoći, za Ameriku kaže da je obećana zemlja za sve one koji su se spremni žrtvovati i u kojoj svatko može postići svoj maksimum. Volio bi, priznao je, glumiti na hrvatskom, napraviti neku američko-hrvatsku koprodukciju, dovesti američke producente u Hrvatsku da osjete našu kulturu.

  • +11
Ivica Kovačević Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX